Liga "Pro Europa" critica proiectul "Gabriel Resources" pentru Rosia Montana

de Adrian A. Giurgea     Romania libera Editia Transilvania-Banat
Joi, 7 septembrie 2006, 0:00


Proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana (judetul Alba) nu este pe placul organizatiilor non-guvernamentale de mediu din Romania.

Reprezentantii Ligii "Pro Europa" (LPE) de la Targu-Mures, una dintre cele care se opun viitoarei investitii, sustin ca la ultima dezbatere publica organizata pe aceasta tema, compania "Gabriel Resources" s-a ferit sa raspunda la intrebari pe marginea Raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului privind Proiectul "Rosia Montana".
Problemele ridicate de LPE vizeaza protejarea patrimoniului cultural si siguranta lacului de decantare cu cianuri. "Raportul nu contine o harta cu monumentele istorice din comuna Rosia Montana, nici cu perimetrele care trebuie protejate", a declarat seful Biroului pentru Apararea drepturilor Omului din cadrul LPE, Haller Istvan.

Acesta a adaugat, insa, ca din acelasi raport reiese ca o serie de monumente istorice ar urma sa fie distruse.
Haller Istvan a spus, totodata, ca studiile geologice efectuate in locul unde ar urma sa se realizeze un imens lac cu cianuri sunt neconcludente sau ridica o serie de indoieli privind siguranta acestuia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

73 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.hosted by
powered by
developed by