Scandalurile legate de racolarea unor directori de scoli si numirea de inspectori si sefi pe placul PD prin masuri considerate abuzive atat de aliati, cat si de Opozitie, nu i-au fost de ajutor Suzanei Ganta, care a ocupat pana acum postul de inspector scolar general in judetul Mures.

Ea a fost lasata din brate de democrati, liderul filialei PD, Dorin Florea, manifestandu-si nemultumirea fata de numirea ei in aceasta pozitie.

Astfel, concursul pentru ocuparea functiei de conducerea a ISJ, care a avut loc marti la Bucuresti, a fost castigat de Nicolae Neagu, ce pana acum a fost adjunctul institutiei. Acesta a beneficiat atat de sustinerea PD, cat si de cea a colegilor din cadrul Inspectoratului Scolar, de-a lungul timpului el demonstrand ca este capabil de munca in echipa si o totala deschidere fata de mass-media.

Neagu a declarat, ieri, ca interesul sau este de a forma o echipa puternica de inspectori, care sa aiba rolul de a readuce invatamantului prestigiul pe care acesta a cam inceput sa si-l piarda din cauza scandalurilor cu miza mica. Noul sef al ISJ a anuntat ca va organiza un concurs pentru ocuparea a trei functii de inspector de specialitate.

La concursul din Capitala, alaturi de Suzana Ganta si de Nicolae Neagu, a mai participat si directorul Grupului Scolar "Gheorghe Marinescu" din Targu-Mures, Nelu Moldovan.