In sedinta Consiliului local de joi, 31 august, a fost aprobat proiectul tehnic pentru realizarea sistemului de supraveghere video in municipiul Sighisoara. La fel ca si pe DN 1, in Sighisoara se vor instala camere video de supraveghere.

Pe raza municipiului vor fi montate 29 de camere de supraveghere video in Cetate, in centrul orasului, pe E60, in Baragan, in zona Viilor si pe strada Ana Ipatescu.

Prin intermediul acestora se va incerca prevenirea si combaterea fenomenului infractional si a actelor de vandalism si distrugere a mobilierului urban intrucat faptasii vor putea fi identificati mai usor. De asemenea, la cererea Politiei Rutiere, se poate monitoriza si traficul auto in aceste zone.

Costurile totale pentru instalarea acestor camere de supraveghere se vor ridica la 420.000 de lei noi, echivalentul a 119.000 euro. Urmeaza sa se intocmeasca caietul de sarcini pentru licitatia in urma careia se va alege societatea care va instala sistemul de supraveghere in oras, lucru care se va intampla chiar din acest an.

Monitoarele de supraveghere vor fi amplasate la sediul Politiei Comunitare. Autoritatile locale estimeaza ca in maxim 2 ani investitia va fi amortizata din amenzile care vor fi aplicate celor care incalca legea.

Potrivit executivului, acest sistem de supraveghere este necesar intrucat in ultima perioada s-au inmultit actele de vandalism, de distrugere a bunurilor apartinand domeniului public: cosuri de gunoi, banci, jardiniere, balustrade; a crescut numarul furturilor de flori si a faptelor de perturbare a linistii publice. Noile camere ce vor fi amplasate vor supraveghea si accesele in scoli.

Sistemul de supraveghere va fi monitorizat de catre un angajat al Serviciului Public de Politie Comunitara ce va semna un contract de confindentialitate pentru imaginile surprinse si viata privata a sighisorenilor.