„Cred ca este nevoie de schimbarea oamenilor mai in varsta sau a colegilor cu anumite probleme de imagine cu alti oameni mai noi, mai tineri.

In Biroul permanent national al partidului s-a discutat schimbarea unor presedinti de comisii, parlamentari. Probabil acestea au fost cauzele pentru care colegii nostri si-au dat demisia. Oricum, acest proces de innoire trebuie realizat.

E regretabil, totusi, ca acesti colegi au plecat pentru ca ei au o anumita experienta in viata parlamentara, sunt specialisti in domeniile lor, insa viata merge inainte si, pentru ca partidul sa poata face fata competitiei, care se asteapta a fi una extrem de acerba, in viitoarele alegeri parlamentare sau europarlamentare, e nevoie de aceasta primenire a conducerilor nu numai la nivel national, ci si in teritoriu,pentru ca, vrand-nevrand, si noi, cei din teritoriu, care am fost ani la rand in prima linie si care ne-am erodat putin imaginea, facem un pas in spate si-i lasam pe cei mai tineri, care vor veni cu elanul lor sa conduca partidul si sa faca fata confruntarilor electorale si politice care se vor petrece”.

In privinta afirmatiei de miercuri, din Senat, a d-nei Stanoiu, ca partidul nu-si apara oamenii, d-l Rus ne-a declarat: „Aici nu e vorba de a apara oameni, este o chestiune personala a fiecaruia dintre colegii nostri, pe care acestia trebuie sa si-o rezolve.

Atunci cand ar fi vorba de un atac politic impotriva unui coleg de-al nostru, discutam despre aparare. Dar cand apare o problema personala, care tine de intimitatea vietii unui coleg, aceasta trebuie rezolvata de fiecare in parte. Exista dispozitii legale care urmeaza a fi aplicate si, sigur, cei care sunt vizati se apara si trebuie sa faca dovada situatiei in care se afla.”