Compania Mittal Steel Roman a primit o puternica injectie de capital din partea grupului indian. In ultimele doua saptamani, societatea din Roman a incheiat tranzactii de noua milioane de euro cu celelalte societati din grup.

Tranzactiile au fost realizate cu Mittal Steel Hunedoara, in valoare de circa 6,8 milioane euro, si Mittal Steel Ostrava din Cehia - peste 2,2 milioane de euro. Cele doua contracte reprezinta inca un pas spre relansarea societatii.

Contractele nu au fost incheiate pe baza de garantii, potrivit companiei. Producatorul de tevi Mittal Steel Roman a raportat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 481,5 milioane lei.

Acesta se afla in crestere cu 22 la suta fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, si un profit net de 30,9 milioane lei. Fosta Petrotub Roman a fost preluata in 2003 de catre grupul siderurgic Mittal.

Acesta mai detine in Romania fostele combinate Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara si Tepro Iasi. Indienii si-au anuntat intentia de a negocia o eventuala renuntare la pachetul de actiuni la compania din Roman.

Se pare ca exista mai multe oferte pentru companie. Tranzactiile din ultimele doua saptamani ar putea ridica sensibil pretul afacerii.

Si asta pentru ca indienii de la Mittal Steel nu vor sa intrerupa contractile cu compania din Roman, chiar daca aceasta va iesi din holdingul pe care il controleaza.