Paginile de internet ale diferitelor publicatii si institutii publice par din ce in ce mai atractive pentru hackeri.

Recent pagina de internet a ziarului “Tricolorul” infiintat de Vadim Tudor a fost atacata de hackeri. In locul continutului obisnuit, a aparut o poza cu solista de origine canadiana Avril Lavigne, dar si mesaje postate de “pirati”& “Stop the War!!!!!!!!!!!” si “Hero was here”.

Site-urile institutiilor publice sparte

Cazul nu este deloc unul singular, intrucat sunt cunoscute numeroase alte astfel de incidente care s-au petrecut in “curtea” unor institutii publice. Unul dintre site-urile sparte a fost cel a Ministerului Finantelor, care a afisat pentru o perioada noile “reglementari” impuse de hackeri.

Printre acestea se numarau introducerea taxei pe prostie, schimbarea sistemului de impozitare, prin cotizarea la stat cu un anumit numar de lazi de bere lunar, scutirea de la taxe a anumitor categorii sociale si a anumitor produse “indispensabile”, precum alcoolul sau tutunul.

O alta masura luata de “noii conducatori” privea modificarea salarizarii in unele institutii& “Ministerului de Interne (Gaborilor) i se vor retrage toate fondurile si i se va interzice sa mai amendeze populatia.

Aceeasi masura va fi aplicata si Ministerului Invatamantului, profesorilor interzicandu-le intrarea in scoala pentru a nu deranja elevii”, se arata pe pagina de start a Ministerului Finantelor. Site-ul Inspectoratului de Politie Judeteana Timis a fost atacat si el de hackeri.

De data aceasta nu pentru a introduce “noi reglementari”, ci pentru a sterge baza de date privind infractorii, urmariti local si general de politisti si informatiile referitoare la masinile furate. Prejudiciul a fost cauzat de un tanar din Bucuresti si s-a ridicat la suma de 10 mii de dolari.

Nici site-ul televiziunii nationale publice nu a scapat de mana “anti-fanilor”. Pentru a salva aparentele, la putin timp dupa incident, administratorii site-ului au afisat un mesaj prin care isi cereau scuze pentru nefunctionalitatea acestuia& “Din motive de securitate, site-ul TVR este nefunctional pentru o perioada scurta de timp.”

Hacker-eala religioasa

O alta isprava a piratilor internetului a fost aceea de a face nefunctional site-ul www.nudaspaga.ro, administrat de fundatia Concept. Site-ul www.nudaspaga.ro face parte din campania NU DA SPAGA al carei scop este sa duca la intelegerea si identificarea actelor de coruptie mica, sa reflecte efectele acesteia, sa conduca la o atitudine civica de amendare si respingere din partea populatiei.

Nici site-ul Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR) nu a scapat de hackeri, cel care l-a spart lansand amenintari de natura religioasa. Mesajul& “Respectati-l pe profetul nostru Mahomed sau veti vedea adevarata furie musulmana”.

Spargeri si peste hotare

Nu doar site-urile institutiilor publice din Romania sunt atacate de hackeri. Si la case mai mari au loc astfel de incidente.

Tot recent pe site-ul guvernului german a aparut o stire, care anunta demisia cancelarului german Angela Merkel. Lucru care i-a speriat pe nemti, dar care s-a dovedit a fi doar o alarma falsa, lansata pe site de hackeri. Totodata, conform unei publicatii germane, pe site ar fi aparut in ultimul timp tot felul de mesaje false, de la retragerea maririi TVA, pana la alegerea unui nou cancelar.