Banceu nu a dorit sa nominalizeze respectiva companie, spunand ca nu are acceptul Consiliului de Administratie, insa - conform unor informatii venite dinspre club si confirmate ulterior de investitor - este vorba de Ben&Ben SA, care are alaturi alte doua-trei societati puternice.

Compania a mai trimis o scrisoare de intentie catre club, in urma cu ceva vreme, insa, la acel moment, nu a primit vreun raspuns concret.

Conform spuselor unui participant la AGA, reprezentantul grupului de firme Ben&Ben a prezentat la sedinta un plan amplu de preluare si redresare a clubului, atat din punct de vedere sportiv, cat si financiar. Mai mult, obiectivul imediat al investitorilor ar putea fi promovarea in Liga I, iar in acest sens se pare ca acestia ar fi dispusi sa investeasca cateva milioane de euro.

Claudiu Dan, unul din actionarii Ben&Ben, ne-a declarat ca intentia sa este de a prelua pachetul majoritar al clubului, alaturi de alti cativa puternici oameni de afaceri clujeni.

“Suntem vechi suporteri ai acestei echipe si dorim sa ne implicam serios. Asta inseamna preluarea pachetului majoritar cu tot ce inseamna o astfel de investitie”, a declarat Claudiu Dan, pentru ZIUA de Cluj.

Precizam ca Ben&Ben este o companie puternica ce isi are sediul in Cluj si activeaza in mai multe domenii, printre care: constructii, transporturi, reabilitarea si modernizarea drumurilor si podurilor, tronsoane de autostrada etc.

CFM “U” a cerut timp de gandire

Din cate se pare, preluarea clubului este gandita ca un business, dupa modelul echipelor mari din Europa. Astfel, clubul ar urma sa lupte pentru promovare pentru ca, odata ajuns in Liga I, sa revina in elita.

Sursele din interiorul clubului vorbesc de o completare a Consiliului de Administratie al CFM “U” SA, din care va face parte si o serie de oameni de afaceri importanti ai Clujului, dupa cum ne-a declarat respectiva sursa.

La sedinta AGA, grupul de firme reprezentat de Ben&Ben SA a prezentat un plan de dezvoltare, insa fara a face referire la sume exacte, iar Consiliul de Administratie, prin vocea lui Alin Banceu, a declarat ca o decizie se va lua dupa ce compania va veni si cu o prezentare mai ampla, respectiv cu referiri exacte la sumele care urmeaza a fi investite.

“Consiliul de Administatie a cerut timp de gandire. Exista sanse ca ei sa vina imediat, la fel cum exista sanse ca totul sa cada. Actionariatul a cerut o analiza mai ampla si urmeaza sa ne mai intalnim”, a declarat Banceu, insa fara a preciza numele concernului.

“Sumele sunt destul de mari”

Suporter declarat al clubului de pe “Ion Moina”, Claudiu Dan, unul din actionarii Ben&Ben, nu a dorit sa dezvaluie suma totala a investitiei pe care este dispus sa o faca, alaturi de ceilalti oameni de afaceri, insa a dat asigurari ca aceasta ar fi una consistenta. “Sumele sunt destul de mari pentru ca acest club sa nu se faca de ras.

Va dati seama ca nu dorim sa tragem in jos un club cu o istorie ca cea a Universitatii, pentru care am un mare respect”, ne-a mai spus Claudiu Dan.

Ideea unui investitor serios la “U” Cluj a fost amplu dezbatuta, in ultimul timp, si de suporterii echipei clujene, care au cazut de acord ca aceasta ar fi singura sansa pentru ca Universitatea sa revina pe prima scena a fotbalului romanesc.