“Au ramas perplecsi cand m-au vazut acolo. Am avut un dialog in care le-am explicat cum se vede Bucurestiul de la Cluj, din Transilvania, precum si faptul ca eu doar am reactionat de trei ori la acuzele lor; e adevarat ca eu stiu sa reactionez in acest registru.

Cei de la Bucuresti au inteles, si-au cerut scuze, m-au si aplaudat frenetic, si ne-am inteles sa colaboram de acum inainte”, a declarat, pentru ZIUA de Cluj, Vasile Dincu.

Biroul executiv al organizatiei Bucuresti a Partidului Social Democrat, intrunit miercuri seara, a decis infratirea acesteia cu filiala Cluj a PSD.

Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat, ieri, ca este vorba despre o serie de actiuni comune ale celor doua organizatii, care vor pune capat “unor nemultumiri si declaratii date prin presa”.

El a mentionat ca, prin actiunile comune ale celor doua organizatii, vor fi inlaturate indoielile potrivit carora ar exista anumite tensiuni.

Prezent, miercuri, la sedinta organizatiei bucurestene, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca au fost abordate probleme privind pregatirea campaniei electorale pentru Primaria Capitalei din 2008.

“Am discutat si despre o relatie mai stransa si mult mai coordonata intre conducerea nationala si organizatia de Bucuresti, iar prezenta unor membri din conducerea nationala a partidului, inclusiv Ilie Sarbu si Vasile Dincu, a ocazionat si un schimb de opinii extrem de constructiv si de amical”, a spus Geoana.

Potrivit liderului social-democratilor, membrii din conducerea organizatiilor PSD Bucuresti si Cluj isi vor face reciproc vizite, pentru a pregati lansarea unui program de schimb de experienta intre marile municipii unde exista primari PSD.

Dincu a devenit model politic pentru Vanghelie

La finalul sedintei, presedintele executiv al PSD Bucuresti, “Marean” Vanghelie, a declarat ca PSD a pierdut foarte mult din cauza atitudinii fostului presedinte al partidului, Adrian Nastase.

“Ne-a costat foarte mult modelul politic pe care l-a promovat Nastase, acela de lider unsuros, chiabur si imburghezit, si este greseala noastra ca nu am stiut sa-l punem la punct la momentul respectiv”, a afirmat Vanghelie.

El a mentionat ca pot fi con-siderati lideri politici in partid oameni ca Mircea Geoana, Ion Iliescu, Victor Ponta sau Vasile Dincu.

Senatorul clujean l-a invitat pe Marian Vanghelie si pe liderii social-democratilor de pe Dambovita la Cluj, “pentru a se convinge ca, din Transilvania, Bucurestiul se vede altfel”.

“Le-am spus ca-i iau la Cluj, sa bem o palinca si sa mancam o slana, ca la noi, sa vada si ei cum e in Transilvania, sa priceapa ca nu e nevoie sa mai arate cu degetul”, a afirmat Dincu.

Strategul PSD ne-a precizat ca invitatia va fi facuta undeva pe la sfarsitul lunii octombrie, “dupa ce se coc prunele si se face palinca”.