Politicianul timisorean Viorel Coifan (PNL), care este consilier al primului ministru pe probleme de administratie, a fost eliberat din functie ieri, printr-un ordin semnat de Calin Popescu-Tariceanu. Cu toate acestea, se pare ca el va fi avansat, in curand, intr-un post de secretar de stat.

Coifan, care a fost anuntat de ziaristi despre schimbarea din functie, a declarat initial ca nu stie nimic oficial despre acest lucru, dar ca nu ar fi deloc mirat, pe considerentul ca "asa se face politica la Bucuresti". Dupa ce s-a mai documentat cu privire la intentiile premierului, liberalul si-a schimbat discursul.

Coifan a spus ca, de fapt, in subordinea lui Tariceanu se afla doua structuri: cancelaria si secretariatul de stat. Pentru ca vrea sa uneasca intr-un singur organism cele doua componente, primul ministru s-a gandit la o restructurare a persona-lului. Liberalul a adaugat ca nu isi face probleme ca va fi restructurat de tot, ci, dimpotriva, crede ca ar putea deveni secretar de stat.

"Sunt unul dintre consilierii care au liber acces la informatiile clasificate si nu cred ca se va renunta la mine. Dar nu se stie niciodata", a mai spus acesta.

Viorel Coifan a condus filiala PNL Timis pana in anul 2000. Pana in 2004 a fost deputat al judetului, iar apoi a cazut in dizgratia conducerii de atunci a filialei, girata ulterior de actualul prefect Ovidiu Draganescu.

Coifan a fost aruncat in lupta pentru Primaria Timisoara la alegerile din vara anului 2004, unde a pierdut de o maniera categorica, reusind o clasare modesta, abia locul al patrulea.

Cu toate acestea, liberalul timisorean a ajuns la Bucuresti imediat dupa alegerile generale, acuzand conducerea organizatiei judetene de sabotaj si lipsa de sprijin in campania electorala.

Lui Coifan i-a fost incredintata, insa, functia de director al Institutului National de Administratie, iar apoi a fost chemat la Palatul Victoria, unde a indeplinit pana acum functia de consilier personal pe probleme de administratie al primului ministru.