O familie din orasul Moldova Noua (judetul Caras-Severin) acuza autoritatile locale pentru faptul ca i-au inmormantat fiica ce fusese data disparuta de acasa, fara ca parintii sa fie anuntati de acest lucru. Mai mult, ei sustin ca ar fi anuntat Politia ca tanara nu a mai venit acasa, in 7 iulie, insa oamenii legii nu i-au anuntat in momentul in care au gasit cadavrul in Dunare.

Trista si incredibila intamplare a avut loc in vara acestui an. In 7 iulie, Florentina Petrescu (19 ani), cunoscuta cu afectiuni psihice, a plecat de acasa si nu s-a mai intors. Intrucat tanara nu era la prima experienta de acest gen, parintii nu s-au ingrijorat peste masura.

Membrii familiei sustin ca de atunci aproape zilnic s-au interesat la politie de soarta ei, de fiecare data raspunsul primit de la oamenii legii fiind negativ.

Luni, 4 septembrie, la aproape doua luni de la disparitie, mama Florentinei s-a dus din nou la sediul Politiei din Moldova Noua pentru a reclama faptul ca fiica sa ar fi fost sechestrata de un localnic, prilej cu care a aflat ca aceasta fusese gasita inecata in Dunare, in 23 august, si inmormantata doua zile mai tarziu, pe motiv ca nimeni nu-i identificase cadavrul.

"Aproape zilnic am fost la Politie, sa intreb de mersul cercetarilor. Daca au gasit cadavrul acela neidentificat in data de 23 august si stiau ca fata mea disparuse de acasa de ce nu ne-a anuntat si pe noi cineva?", a adaugat femeia.

Declaratiile politistilor sunt contradictorii si neconvingatoare. Agentul-sef de la Politia de Transport Naval, Octavian Grecu, cel care a scos cadavrul din apa, a spus ca nu stia de disparitia fetei, lucru ce nu intra in atributiile sale de serviciu.

Comandantul Politiei locale, subcomisarul Nicolae Sava, a prezentat, insa, o varianta cu totul diferita de cea a familiei. "Abia in 4 august mama Florentinei Petrescu s-a pre-zentat la noi, prilej cu care a aflat ce s-a intamplat in realitate", a afirmat acesta.

Familia Petrescu este hotarata sa afle adevarul despre imprejurarile mortii Florentinei.