Fie ca a fost vorba de Anton Dobos sau de Impact SA, dar si de alte companii ale caror oferte nu au ajuns niciodata la cunostinta publicului, Tarcea a fost cel care a spus NU.

Pentru el, Universitatea ramane jucaria personala sau, mai bine zis, mosia unde merge, saptamanal, la coasa. O persoana care, dupa cum spunea si Ion Marin, fost tehnician pe Ion Moina, nu are nici o treaba cu managementul unui club de fotbal, a pus de fiecare data bete-n roate tuturor celor care au vrut sa se implice.

Tarcea va trebui, in zilele ce urmeaza, sa dea socoteala celor peste 100.000 de suporteri ai U din Cluj.

In prezent, CFM U SA are cinci actionari - Consiliul Local, Banca Transilvania, Oncos, Camera de Comert si Industrie Cluj si FC U non-profit -, iar patru din reprezentantii acestor actionari au fost dispusi, de fiecare data, sa analizeze orice oferta venita in acest sens.

Conform unei surse din interiorul clubului, prezenta la Adunarea Generala a Actionarilor, cand s-a prezentat si analizat ultima oferta (facuta miercuri), cel care nu vrea sa auda de o eventuala preluare a Universitatii de catre o companie privata este Nicolae Tarcea.

El ne-a declarat, ieri, ca, din punctul sau de vedere, nu exista pe masa sefilor lui U nici o oferta concreta din partea vreunui grup de firme, ci doar o propunere verbala. Eu n-am vazut nici o oferta. Poate ca cineva de la sedinta de miercuri o fi vazut-o, dar eu unul nu am auzit de asa ceva.

A, ca a venit un reprezentant si ne-a spus ca vrea sa investeasca e una, dar pana nu vad ceva concret nu pot comenta simple vorbe, a spus Tarcea. Ciudat este ca superiorul sau in functie, Lucian Danciu, presedintele clubului, vorbeste de o eventuala implicare a unui grup de firme, spunand ca afacerea are sanse mari de reusita. Vor un pachet puternic. Poate fi pachetul de control al SA-ului.

Eu i-am sfatuit sa intre prima data cu o firma, pentru a grabi putin procedura, iar apoi, pe parcurs, sa vina si cu alte companii, este declaratia lui Danciu, care contrazice spusele lui Tarcea.

Universitatea nu e jucaria lui Tarcea!

Nicolae Tarcea este unul dintre oamenii care au militat, in iarna lui 2005, pentru infiintarea actualei societati pe actiuni, in speranta ca-si va putea mari influenta asupra clubului.

Tot el a fost unul dintre artizanii debarcarii lui Ion Marin de la carma Sepcilor rosii, petrecuta in vara aceluiasi an, cand clubul a platit antrenorului peste 2* 000 de dolari pentru a incheia amiabil intelegerea. Actualul director tehnic al Farului Constanta l-a acuzat atunci pe Tarcea, spunand ca este un diletant care incearca sa conduca clubul, fara a se pricepe.

El a venit la un moment dat cu o idee pentru redreasarea clubului. Spunea ca ar fi bine sa facem o selectie prin universitatile clujene si sa aducem cei mai buni studenti spre a-i legitima.

Apoi, mi-a spus ca o eventuala retrogradare in divizia C (Liga a III-a - n.red.) nu ar fi o mare problema, deoarece costurile ar fi mai mici! E incredibili! Cand l-am intrebat de ce nu poate veni la meciuri, sa vada si el cum se misca echipa, mi-a spus ca trebuie sa mearga la coasa, sambata la ora 100, erau declaratiile socante ale lui Ion Marin despre conducerea unui club precum Universitatea, facute in vara lui 200

Chiar si acum, dupa mai bine de un an de la despartirea de U, Sapaliga spune ca ramane la curent cu tot ce se intampla in curtea Sepcilor rosii. El a sustinut si ieri ca singura sansa pentru Universitatea de a face pasul spre performanta este preluarea in totalitate de catre o companie puternica. Tarcea trebuie sa inteleaga ca Universitatea nu e jucaria lui.

Clubul acesta nu poate fi condus in zilele sale libere sau cand nu mai are el nimic de facut prin curtea casei. S-a terminat perioada amatorismului in fotbal! Consiliul Local da niste bani buni pentru acest club, nu spune nimeni, dar Banca Transilvania ce face? Da maruntis. Sa investeaca fiecare actionar la un nivel inalt si atunci nu vor fi probleme, cum se intampla, spre exemplu, la Dinamo.

De aceea cred ca o eventuala implicare puternica a unor oameni de afaceri ramane singura varianta. In acest moment, clubul acesta nu gandeste pentru viitor, ne-a declarat, ieri, Ion Marin, fostul tehnician al echipei de pe Ion Moina.