Catalin Maruta, binecunoscutul prezentator TV, a acceptat sa fie alaturi de cotidianul „Salajeanul” la implinirea a doi ani de existenta. Dupa 10 ore de condus, a gasit suficienta energie sa incalzeasca publicul in ciuda celor 13 grade de afara si a petrecut o seara placuta alaturi de zalauani si echipa „Salajeanul”, pentru ca asta este ceea ce-i place sa faca.

Rep: Care e secretul pentru a fi fresh in fata publicului dupa un drum atat de lung?

Catalin Maruta: Cand faci lucruri care iti plac, uiti de oboseala si probleme si te simti bine. Mie imi place sa fac chestia asta si chiar dupa 10 ore de condus, ma simt bine in fata publicului.

Rep: Abilitatile tale de a fi haios pe micul ecran si nu numai par a fi extrem de firesti. Cand ti-ai descoperit acest talent?

C.M.: Totdeauna m-a atras televiziunea si radio-ul. Imi amintesc ca pe cand eram clasa a X-a la Targu Jiu, ascultam o emisiune la Radio Actualitati, care se numea „Misterele Adolescentei”. Apoi cu luminile stinse timp de o ora faceam propria mea emisiune de radio, era o joaca, dar asa a inceput totul. Ulterior am lucrat la radio in Targu Jiu si mai apoi in Bucuresti.

In final am trecut la televiziune. Pe ecran cu cat esti mai natural cu atat telespectatorii te plac mai mult. Oamenii te simt, chiar daca esti in spatele ecranului. Am vazut-o pe pielea mea, cand incercam sa fiu ceea ce nu sunt. Nu le-a placut si nu-i poti minti pentru ca te simt de indata ca esti fals.

Rep: Care a fost cea mai mare dorinta, care ti s-a implinit vara aceasta?

C.M.: Ca emisiunea sa fie numarul 1, ca audienta. A fost un pariu cu echipa si am reusit. Din 45 de emisiuni 43 au avut cea mai mare rata de audienta, ceea ce este un record.

Rep: Numeste unul din regretele lui Catalin Maruta?

C.M.: Imi vad foarte rar familia din Targu Jiu. E la 300 de kilometri de Bucuresti si ajung destul de rar acasa. Mai vin ei la Bucuresti si merg si eu cand pot, insa mai tot timpul in weekend-uri particip la tot felul de spectacole sau emisiuni.

Rep: Ce va descoperi nou la tine publicul in aceasta toamna?

C.M.: Vom incerca sa-i implicam pe telespectatori mai mult si ii vom face sa se simta in emisiune ca la ei acasa. Studio-ul amenajat ca o garsoniera, o camera de burlac, le va permite sa descopere foarte multe lucruri din viata mea si a artistilor.

Rep: Ce vrei sa le transmiti zalauanilor, care cu siguranta te urmaresc diminetile la TVR2?

C.M.: Tot ceea ce fac sa faca cu placere si neaparat intotdeauna sa fie life.