Deoarece fetele din trupa „Hora” s-au aflat la vineri la Zalau pentru a canta in piata centrala a orasului la doi ani de la infiintarea ziarului „Salajeanul”, in cele ce urmeaza va vom prezenta un scurt interviu cu acestea.

Despre trupa „Hora” se poate spune ca abordeaza exclusiv un gen de muzica cu specific romanesc cu radacini in muzica populara, vestimentatia trupei imbinand astfel motivele populare cu cele moderne. Desi de-a lungul anilor prin trupa de fata s-au perindat mai multe artiste, in prezent in „Hora” canta Roxana, Oana si Maria.

Reporter: De ce Hora?

Hora: Numele de Hora a fost ales in ideea ca de obicei intr-o hora sunt oameni, prieteni carora le place dansul si care tin la cultura noastra romaneasca, cat si la radacinile noastre. Si sa nu uitam ca de obicei lumea cand se distreaza face o hora pe cinste.

Rep: De cat timp sunteti in formula actuala?

Hora: In formula aceasta nu suntem de foarte mult timp, a fost o preselectie la Bucuresti in urma careia Roxana a venit ultima in trupa. Nici asa nu este sigur daca vom ramane sau nu in formula actuala deoarece preselectia continua si managerul nostru, Radu Baron, incearca mai multe variante prin care roteste fetele.

Pe viitor nu se stie dar in cazul in care gasim fete cu talent exista posibilitatea ca „Hora” sa-si schimbe formula.

Rep: Povestiti-mi putin despre preselectie?

Hora: Preselectia a inceput undeva prin luna martie si de atunci peste 50 de pretendente au fost supuse la tot felul de teste. In Hora nu trebuie neaparat sa canti bine, trebuie sa fi destins, comunicabil si mai mult sa ai priza la public. Dar totusi fetele care doresc sa se inscrie la preselectie o pot face in continuare la numarul de telefon 0722258826.

Rep: Cum stati cu concertele?

Hora: Foarte bine, de la Zalau mergem sa cantam in alta parte si tot asa. Spre exemplu de aici mergem direct la Tulcea si de acolo ne intoarcem pentru un spectacol in Bucuresti. Anul acesta putem spune ca am cantat in toate colturile tarii si publicul ne-a primit la fel de bine peste tot.

Concerte peste granita nu am avut in acest an desi avem foarte multe cereri acestea sunt pe lista de asteptare. Activitate in trupa exista oricum si nu prea avem timp sa ne plictisim. Cand nu avem concerte mergem sa cantam la petreceri private si la nunti.

Rep: In afara muzicii, ce alte pasiuni aveti?

Hora: Sa o luam pe rand. Oana - cel mai mult imi place sa calatoresc si acum am posibilitatea sa merg peste tot. O alta pasiune a mea este sa merg la un film sau sa stau intr-un loc cu prietenii sa vizionam cat mai multe filme, dar de groaza. Roxana- ma preocupa dansul si sa ies cu prietenii. Maria - pe primul loc sunt inotul si dulciurile.

De muzica nu mai vorbesc, imi place la nebunie sa ascult muzica si daca se poate si cand sunt la toaleta.

Rep: Spuneti-mi cateva cuvinte despre albumul la care lucrati?

Hora: Nu putem spune foarte multe lucruri despre noul album deoarece piesele sunt inca in lucru, dar oricum muncim foarte mult chiar daca suntem mai mult timp pe drumuri. Una dintre piesele de pe noul album o sa iasa in colaborare cu trupa Etnic si cu Romancutze, o sa fie o piesa comuna pentru care vom colabora si cu mai multi instrumentisti.

Rep: Cu prietenii cum stati?

Hora: Avem voie sa avem prieteni insa nu avem timp de ei, daca ei au timp de noi ii primim. Tot la aceasta intrebare, Radu Baron, managerul trupei a afirmat ca „nu sunt genul de fete care sa mearga cu sexul in fata. Pe primul loc este cariera si muzica, sexul este pe locul doi”.

Rep: Cum vi s-a parut publicul de la Zalau?

Hora: Ne-a placut foarte mult. Desi se spune ca atunci cand intri primul pe scena e mai greu nu ne-am temut si am avut incredere in fortele noastre. La fel ca si in alte locuri publicul a fost unul de exceptie.

Rep: Ce le transmiteti cititorilor „Salajeanul”?

Hora: Sa citeasca ziarul in continuare si, mai mult, vrem sa le multumim pentru caldura cu care ne-au primit. Ne vedem data viitoare...