La concertul sustinut cu ocazia aniversarii a doi ani de la aparitia pe piata a cotidianului „Salajeanul”, au cantat si Alexandra Ungureanu si Crush, care pentru cei mai multi nu mai au nevoie de nici o prezentare. Crush inseamna Radu Cernautean si Sorin Seniuc.

Cei trei au devenit deja niste nume cunoscute in muzica romaneasca, iar melodia de pe primul album „Plang noptile” un hit.

Reporter: Ai mai avut colaborari cu Sistem, Holograf. Cum s-a ajuns totusi la Alexandra Ungureanu si Crush?

Alexandra Ungureanu: E o poveste deja devenita istorie pe care de un an de zile incoace tot spunem. Dupa multe colaborari imi doream un album solo si nu mai vroiam sa fac featuring-uri, dar m-au cautat, respectiv Radu, aici de fata si mi-a propus sa fac o colaborare pentru o piesa.

Eu evident am gasit o maniera politicoasa, nu stiu pe moment ce-am spus, dar in capul meu am zis sigur nu pentru cam aveam alte lucruri mai importante de facut. La un moment dat ne-am intalnit, am ascultat o piesa pe care am si imprimat-o foarte repede si mai tarziu pentru ca mie mi-a placut ce am auzit la ei, mai multe piese prelucrate in ceva perioada de timp a fost ideea mea de a face o gasca.

Tot eu m-am razgandit dupa aia. Pentru ca a ramas senzatia ca lumea totusi asteapta de la mine un album solo.

Nu stiu, pur si simplu fara foarte multe argumente, dar credeam ca voi fi invinuita ca nu sunt in stare de o cariera solo desi si intr-o trupa practic nu e foarte usor, adica tot pe scena, chiar daca esti in gasca e mai usor e mai placut dar tot ai de infruntat publicul intr-o forma sau alta.

Impreuna cu cei de la casa de discuri intr-o zi minunata de luni am hotarat ca pornim la drum in felul asta si uite asa am ajuns aici.

Rep.: Cand te-ai apucat de cantat?

A.U.: Demult. Sunt foarte multe etape, poate pe unele nici nu are rost sa le amintesc. De mica clar ai mei m-au ajutat foarte mult si am trecut pe la tot soiul de profesori, am facut si un pic de pian si un pic de chitara. Am incercat sa ma formez in sensul asta pentru ca imi placea foarte mult desi nu eram foarte convinsa ca o sa devina o meserie sa pot trai din chestia asta.

Am fost la festivaluri, concursuri, am lucrat la compozitori de muzica usoara am trecut prin toate etapelesi de-a lungul evolutiei mele lucrurile s-au schimbat in show biz si zic ca am un punct mai important in evolutia asta am avut faptul ca l-am intalnit pe Moga cu care am facut si ceva colaborari, pentru Sistem pentru mai multe trupe el m-a ajutat sa intru in industria asta care deja a inceput sa se dezvolte cu trupe case de productie si foarte tarziu dupa foarte multe promisiuni nerealizate, esecuri si asa mai departe am inteles care este mersul acestui buissnes. Mult tine de noroc pentru ca sunt foarte multi oameni talentati care nu reusesc totusi in ciuda datelor native foarte bune, dar e un complex de foarte multe imprejurari ca sa reusesti in chestia asta.

Iata-ma intr-o formula cool si cu un prim album pe care mi l-am dorit foarte mult chiar acum un an scos pe piata, Crush cu Alexandra Ungureanu.

Rep.: Voi (Radu Cernautan si Sorin Seniuc) cand v-ati hotarat sa formati Crush?

Radu: Noi ne formam din.... Eu l-am cunoscut pe Sorin in 1994, atunci am inceput eu, el are citiva ani in plus fata de mine de cand s-a apucat de muzica.

Rep.: Alexandra de ce un masterat in Orleans si nu in Romania?

A.U.: A fost in Bucuresti, a fost al unei facultati din Orleans de localizat aici asa se numea cu profesori veniti de acolo. Am terminat studiile economice limba franceza si stiam continuarea, adica aveam posibilitatea sa fac un master romanesc s-au urmeaza aceste cursuri pentru care am dat un examen, evident. Am reusit si l-am facut.

Rep.: A fost greu si cu muzica si cu scoala?

A.U.: A fost greu. In semestrul doi deja incepusera lucrurile, terminasem cu albumul au inceput si primele cantari.

A fost o perioada foarte grea cu concerte si intre timp trebuia sa imi fac si lucrarea de final, examene si am tras foarte tare pentru ca mi s-a parut important desi lucrurile incepusera sa mearga, dar nu stiu exact cit ma voi folosi de diploma asta pana acum facultatea mi-a adus asa o pregatire teoretica, dar eu recunosc ca un spirit pragmatic si ca sa ma descurc in viata nu prea o sa reusesc datorita facultatii, pentru ca nu am simtul acela al buissnes-ului. A fost o facultate care mi-a placur, dar sincer nu cred ca voi ajunge sa fiu un economist grozav.

Rep.: Doresti sa faci cariera in muzica in muzica sau e doar o pasiune?

A.U.: Da. Deja e un inceput foarte bun. Un al nu stiu catelea inceput pentru mine, dar mi se pare cea mai buna de pana acum, chestie care mi s-a intamplat si normal ca pe asta merg. Va fi foarte greu sa gasesc o alternativa daca evantual nu va merge, dar cu siguranta ma voi zbate, ma voi reinventa dar tot in muzica.

Rep.: Ce planuri de viitor aveti? Le pregatiti ceva fanilor?

Radu: Da, lucram la un album nou de ceva saptamani si avem mari sperante ca o sa-l terminam macar in luna octombrie daca nu mai repede.

Sorin: Mari sperante ca o sa fie un album bun, in primul rand.

Rep.: Alexandra care sunt lucrurile care iti aduc cele mai mari satisfactii?

A.U.: Categoric muzica imi aduce cele mai mari satisfactii si nu stiu din pacate sau din fericire toate lucrurile care mi se intampla in muzica imi influenteaza celelalte lucruri inclusiv relatiile mele cu familia sau tonul cu care vorbesc cu mama si cu tata la telefon intr-o zi in care mi s-au intamplat lucruri frumoase sau lucruri urate din zona asta si cel putin ai mei ma simt imediat dupa voce.

Inclusiv relatia cu prietenul meu e influentata de lucrurile care mi se intampla in muzica. Nu vreau sa zic ca ar fi o disperare, dar ajungand sa traiesc din chestia asta desi eu am o alternativa imi doresc sa mearga bine pe de o parte pentru ca asta ma implineste si recunosc conteaza si partea cealalta adica ideea de a reusi sa supravietuiesc din lucrul pe care il fac acum. Sunt un pic mai incrancenata eu, cred.

Rep.: Stiti ceva despre Zalau, despre „Salajeanul”?

Radu: Am o prietena foarte buna in Zalau care tocmai azi a plecat din Zalau si nici nu stia ca venim.

A.U.: Si eu am doi prieteni. Urmeaza pe scena sa ii mentionez numele se numeste Raul Kusak si e clapar, canta cu Stefan Banica Junior, de la el stiu despre Zalau. Prietenul Cristinei Rus mai este din Zalau, chitarist la Desperado. Pe ei doi ii stiu din Zalau si acum urmeaza sa descoperim mai mult din oamenii de aici.

Rep.: Doriti sa le transmiteti ceva zalauanilor?

Radu: Sper sa iasa un show pe cinste ca sa... nu stiu ce sa zic...

A.U.: Ca sa mai venim si alta data si poate stam mai mult si descoperim orasul intr-o zi mai putin ploioasa ca asta de azi.

Radu: Poate sa ne viziteze pe www.crush.ro. Acuma incercam sa ne promovam site-ul si de acolo se pot lua sau se vor putea lua informatii deocamdata au niste mici probleme si sa cumpere albume originale sa respecte artistii ca sa putem veni aici an de an si lumea sa stie piesele nu doar cele care sunt la TV sa le stie si cele de pe album pentru ca sunt multe piese bune care de obicei nu apar.

Asta spera cred fiecare artist sa isi vanda materialul si din asta nu stiu concluzionand ca e respectat pe piata si merita sa mai munceasca pentru urmatorul album. La fel si in cazul nostru.