Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca dezbate in sedinta de saptamana aceasta 28 de proiecte de hotarare * Consilierii locali clujeni au in plan insusirea criteriilor de stabilire a ordinii de prioritate in solutionarea cererilor de locuinte si in repartizarea locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, realizate de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) * Tot in sedinta din

aceasta saptamana este pusa la dispozitia consilierilor locali o informare cu privire la modul de indeplinire a hotararilor consiliului local adoptate in perioada 3 ianuarie - 31 iulie

Consilierii vor primi in cadrul sedintei o informare ce are in vedere expertiza realizata de PricewaterHouse Coopers referitoare la terenul situat in municipiul Cluj-Napoca in zona Bulevardul Muncii - Pasunea Someseni.

Aceasta informare vine in urma scandalului izbucnit in urma evaluarii de catre societatea PricewaterHouse Coopers a terenului din Pasunea Someseni la valoarea de 4 euro/mp, suma considerata de unii consilieri locali mult prea mica in comparatie cu pretul la care se vand terenurile in municipiul Cluj-Napoca.

Conditiile ANL

Primele doua proiecte de pe ordinea de zi au in vedere prelungirea unor contracte de inchiriere si transcrierea unui contract de inchiriere. In continuare, consilierii locali clujeni au de aprobat Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) pentru locuinte familiale, case de vacanta si locuinte colective, dar si un Plan Urbanistic Zonal pentru o sera de legume in zona de sub Dealul Sfantul Gheorghe.

In ceea ce priveste criteriile de atribuire a locuintelor de la ANL, acestea au fost deja stabilite, urmand sa fie aprobate de consilieri. Astfel, cei care depun solicitari pentru atribuirea unei locuinte de la ANL trebuie sa aiba varsta intre 18 si 35 de ani la data depunerii cererii. Dupa ce a implinit 35 de ani, solicitantul ramane eligibil pentru a primi o astfel de locuinta inca 12 luni.

Solicitantul trebuie sa nu detina si sa nu fi detinut o alta locuinta in proprietate, sa nu detina in chirie o locuinta de la stat si trebuie sa-si desfasoare activitatea in localitatea in care sunt amplasate locuintele.

Lista de prioritati privind repartizarea locuintelor se stabileste anual, iar solicitantii inscrisi pe aceasta lista, care nu pot beneficia de repartizarea unei locuinte in anul respectiv, pot primi repartitii in anii urmatori, in limita fondului disponibil si a ordinii de prioritate stabilita in fiecare an.

Cei care indeplinesc criteriile de selectie vor primi un punctaj, care se va intocmi in functie de situatia locativa actuala, starea civila, starea de sanatate actuala, vechimea cererii, nivelul de studii si pregatirea profesionala.

Un alt criteriu care va fi luat in considerare de comisia mixta de repartizare a locuintelor din fondul locativ de stat se refera la situatiile locative sau sociale deosebite. Vor avea prioritate tinerii proveniti din case de ocrotire sociala si care au implinit 18 ani, care vor primi maximum de puncte (15), tinerii care au adoptat sau adopta copii si tinerii evacuati din case nationalizate.

Departajarea in cazul in care vor exista solicitanti care acumuleaza acelasi punctaj se va face in functie de situatia locativa constatata la data repartizarii locuintelor, dar si in functie de vechimea cererii.

Afara cu carutele!

Proiectul de la punctul 23 de pe ordinea de zi are in vedere stabilirea unui traseu ocolitor pentru circulatia vehiculelor cu tractiune animala pe raza municipiului Cluj-Napoca. Astfel, in cazul in care proiectul va fi aprobat de consilierii locali clujeni, circulatia vehiculelor cu tractiune animala va fi interzisa in municipiul Cluj-Napoca si se va putea face numai pe trasee ocolitoare.

Traseele ocolitoare propuse in proiectul de hotarare au fost avizate de Politia Rutiera si de Comisia pentru siguranta circulatiei din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca. Astfel, dinspre Turda inspre Floresti si spre Baciu circulatia vehiculelor cu tractiune animala se va face pe ruta Calea Turzii - str. Faget - Sf.

Ion - drumul de pamant de deasupra Metro - comuna Floresti - Baraj Floresti - drum padurea Hoia - str. Cheile Baciului - str. Calea Baciului. Dinspre Baciu inspre Apahida a fost stabilit traseul Calea Baciului - str. Iancu Jianu - drumul de pamant cu iesiere in str. Lombului - str. Sitarilor - str. Viile Dambu Rotund - str. Viile Nadasel - str. Odobesti - str. Oasului - str.

Valea Fanatelor - B-dul Muncii - drumul de pamant de la statia de epurare - localitatea Sannicoara. Un ultim traseu stabilit este cel dinspre Apahida (Dezmir) inspre Turda. Pentru acest traseu a fost stabilita ruta - trecerea caii ferate spre Dezmir - str. Calea Someseni - Colonia Sopor - Colonia Borhanci - str. Romulus Ladea - str. Maciesului - str. Mihai Romanul - Calea Turzii.

Cei care nu vor respecta traseele ocolitoare stabilite risca sa ramana fara animale si atelaje si sa primeasca amenzi cuprinse intre 100 si 200 RON.