In Anglia medievala era interzis pentru cupluri sa faca sex fara aprobarea regelui. Cand un cuplu vroia copii trebuia sa ceara o aprobare scrisa de la rege si primea o placa pe care o puneau in casa si pe care scria “Fornication Under Consent of the King” (F.U.C.K.).

De acolo vine... acel cuvant...

Teritoriul salbatic din Africa este 28%, iar teritoriul salbatic in America de Nord este 38%.

In romaneste, la germani, li se mai spune ”nemti”. Cuvantul provine din slavonul “nemtii” - adica “mutii”. Cand popoarele slave s-au intalnit cu cele germanice, slavii au incercat sa infiripe un dialog cu germanii. Acestia din urma insa, neintelegand o boaba, nu au raspuns. Asa ca au fost numiti “mutii” - “nemtii”.

American Airlines a economisit 40.000 USD in 1987 cand au servit o maslina mai putin la salata de la clasa I.

Dupa lege, autostrazile interstatale din SUA trebuie sa aiba doi kilometri de linie dreapta din fiecare 10 kilometri pentru a putea fi folosite ca zona de aterizare de avioane, in caz de urgenta sau razboi.

Daca o statuie reprezentand un erou pe cal prezinta calul cu doua picioare in aer, personajul a murit in batalie. Daca are un picior in aer, a murit ranit dupa batalie si daca are patru picioare pe jos, a murit de moarte naturala.

Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta “kan-ghu-ru” ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de fapt spunea “nu inteleg”

Pentagonul are dublu numarul de toalete de care este nevoie. Cand a fost construit, legea impunea bai separate pentru albi si negri.

Cuvantul cimitir vine din grecescul “koimetirion” care inseamna “dormitor”.

In razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii. Cand armata nu avea pierderi se afisa “0 killed” (0 morti). De acolo provine expresia O.K.

Zona din Mexic “Yucatan” isi are numele de cand un spaniol a intrebat un indigen cum se numea acel loc. Bastinasul a raspuns “”yucatan”. Spaniolul nu stia ca de fapt el i-a zis “eu nu sunt de aici”.

Cuvantul JEEP vine din prescurtarea “General Purpose” vehicle - G.P. (gip) Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.