Soarta suprafetelor inundate din Lunca Dunarii in acest an ramane neclara. In timp de Guvernul doreste reconstructia ecologica a zonei, autoritatile judetene au inceput desecarile.

Guvernul a alocat sase milioane de lei noi pentru realizarea unui studiu care sa cuprinda refacerea baltilor Dunarii si a unor poldere. Premierul Calin Popescu-Tariceanu vrea reconstructia ecologica si turistica a zonei inundate.

Pe de alta parte, angajatii Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare au inceput desecarea zonei. Ei spun ca nu au primit de la Bucuresti nici o decizie legata de soarta fostelor balti din judetul Dolj.

Apa din zona inundata in primavara acestui an este pompata prin mai multe statii. Este vorba de Ianos, Butoi, Malaieni si Nedeia.

Dupa pomparea apei, ar urma sa fie astupate si bresele din digul Dunarii. O serie de oameni de afaceri straini au inceput sa profite de aceasta degringolada.

In sudul judetului Dolj, exista mii de hectare aflate sub apa care si-au schimbat proprietarii. Pretul tranzactiilor a fost unul foarte mic.

In orice caz, oamenii de afaceri care au cumparat terenurile vor avea de castigat. Fie se vor alege cu balti de pescuit, fie vor avea terenuri agricole de o calitate foarte buna.