Sfarsitul acestei saptamani a reprezentat un moment de distractie pentru toti reghinenii, ei serband "Zilele Reghinului". Muzica i-a facut pe reghinenii prezenti in centrul orasului, in cele trei seri ale evenimentului, sa se miste pe ritmuri populare, dance, rock sau breack-dance.

Final de exceptie

Ultima zi din calendarul evenimentului a fost cea mai reusita. Lume multa, distractie pe masura. Concertele de muzica populara au atras o multime de reghineni iubitori de ritmuri populare, langa scena. In seara de duminica, concertul sustinut de membrii trupelor Zanzibar din Ungaria si Bere Gratis au incalzit atmosfera, reghinenii facand abstractie de temperaturile scazute ale serii.

In finalul sarbatorii, focul de artificii a incantat ochii publicului, reghinenii urmarind cu entuziasm ploaia de lumina ce cadea din cer.

21.840 de litri de bere

Organizat intr-o perioada in care temperaturile au fost destul de scazute, reghinenii nu au fost foarte mari consumatori de bere pe parcursul celor trei zile de distractie, ei preferand mititeii. In cele trei zile, s-au consumat 21.840 de litri de bere, mai putin fata de editia anterioara a "Zilelor Reghinului".

Prea multe gunoaie

Reghinenii nu au fost prea ordonati in ceea ce priveste gunoiul aruncat la voia intamplarii. Pe parcursul celor trei zile de distractie, dar si in prima zi a acestei saptamani, lucratorii RAGCL au avut foarte mult de lucru. Daca la editia trecuta a "Zilelor Reghinului" a fost stransa o cantitate de 80 de metri cub de gunoaie, in acest an mizeria a fost cu aproximativ 30 la suta mai multa.

Luni dimineata, angajatii RAGCL au curatat centrul orasului si au spalat strazile pentru a se putea redeschide circulatia intr-un mediu ecologizat.

"A fost o reusita in sensul ca asistenta a fost mult mai numeroasa fata de anul trecut. Concertul Andei Adam a fost de exceptie, iar organizarea desul de buna", este parerea consilierului local Ionel Ranja, PNL.

"Ideea competitiei sportive organizate de Primarie si Consiliul Local a fost extraordinara. Am jucat si eu si a fost excelent", Bodo Jozsef, presedintele comisiei juridice din cadrul Consiliului Local Reghin,

"Fata de anul trecut nu am sesizat diferente, am auzit ca a fost foarte mult gunoi de adunat. Trebuie sa supraveghem mai bine latura pastrarii curateniei. In rest, lume multa si distactie pe masura", Ioan Tusnea, presedintele comisiei de cultura

Reghineni pro si contra

"Zilele Reghinului" au fost urmarite de mii de reghineni care au venit in centrul orasului pentru a vedea spectacolul pregatit de organizatorii evenimentului. Parerile au fost impartite, unii au fost multumiti de ceea ce au vazut, altii in schimb se asteptau la altceva. Iata cateva dintre comentarii:

PRO:

"A fost frumos, mi-au placut formatiile care au cantat. Mi-a placut ce am vazut" - Maria Anton, 38 de ani

"Este o editie reusita, a cincea parca, dar din toate, anul acesta a iesit cel mai bine" - Florin Matei

"Mi-a placut trupa Spitalut9, au fost tari, sper sa mai vina la Reghin" - Andreea Mihalache

"Ce sa spun, a iesit bine, nu ma asteptam la atatea formatii. Felicitari organizatorilor" - Mihai Dan, 57 de ani

"A fost o sarbatoare a orasului, nu avea cum sa nu fie frumos. Oamenii s-au distrat, s-au simtit bine. Au fost momente pentru toate varstele" - Ioan Oltean, 48 de ani

Contra

"Nu a fost ceva iesit din comun, sincer ma asteptam la altceva" - Mihaela Ranciog

"Ar trebui sa mai schimbe formatiile, m-am saturat sa vad aceleasi trupe pe scena" - Imola Kiss

"Poate trebuia sa fie mai multa cultura, in fond, la astfel de sarbatori se prezinta si cultura orasului, face parte din traditie" - Mirela Popoviciu

"Trebuia facut si altceva, in afara de muzica, alcool si mancare. Aceste lucruri trebuie schimbate" - Ioan Matei

"Am fost doar vineri seara, dar nu o sa mai vin. Nu-mi place ceea ce vad" - Valeria Adam

"Pentru viitor as avea un sfat, mai multa cultura" - Vasile Moldovan

"Prea mult zgomot neplacut pentru varstnici, prea multe formatii care nu au ce cauta pe scena, mai ales in industria muzicala" - anonim