Compania Uzuc Ploiesti are nevoie de resurse financiare suplimentare, in contextul in care patronul ei, omul de afaceri Stefan Vuza, este interesat de preluarea Electroputere Craiova si de Roman Brasov. Actionarii companiei au aprobat prelungirea unor credite si atragerea unor fonduri noi, pentru modernizarea fabricii.

In prezent, Uzuc Ploiesti are un credit de un milion de euro, primit de la BRD - Societe Generale, precum si un credit de 2,3 milioane de lei noi, primit de la BCR. Actionarii companiei spun ca vor sa mai obtina un credit de 500.000 de euro, de la BRD.

Banii ar urma sa fie folositi pentru modernizarea fabricii. Uzuc Ploiesti produce utilaje si linii tehnologice.

Actionarul majoritar al companiei este firma A1 Impex din Cluj-Napoca. Aceasta companie este controlata de omul de afaceri Stefan Vuza. Printre altele, A1 Impex detine controlul si asupra Sinterom Cluj, Pehart Petresti si Somes SA Dej.

Recent, omul de afaceri stabilit in Cluj amintea posibilitatea crearii unei banci destinata in principal companiilor sale. Banca ar putea sa se numeasca Banca Serviciilor Comerciale Romane, cu trimitere la titlul holdingului detinut de Stefan Vuza.