Angajatii societatilor de constructii care refac infrastructura din zona comunei doljene Rast au intrat peste pamanturile localnicilor care au refuzat sa isi vanda proprietatile. Deja, Consiliul Judetean Dolj a declarat terenul ca fiind de utilitate publica iar proprietatile oamenilor ar urma sa fie expropriate.

Pe terenurile cu pricina ar urma sa fie ridicata noua vatra a comunei Rast, departe de zona inundabila. Reteaua de drumuri interioare masoara 22 de kilometri.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Victor Odolbasa. El a declarat ca administratia njudeteana este dispusa sa se judece cu locuitorii comunei care nu au vrut sa isi vanda terenurile.

Consilierii judeteni din Dolj sunt nemultumiti de faptul ca o parte dintre locuitorii comunei au vrut sa profite de nenoricirea abatuta asupra sinistratilor si au ridicat pretul terenurilor. In schimb, o serie de oameni de afaceri italieni care cumparasera terenuri in zona pentru agricultura au acceptat sa ofere pamanturile administratiei locale pentru construirea noului sat.

Comuna Rast a fost cea mai afectata localitate din judetul Dolj in urma revarsarii apelor Dunarii, in primavara acestui an. 3.840 de persoane au fost evacuate iar 140 de case s-au prabusit.

Lucrarile de stramutare a satului vor fi platite partial de Guvern. De asemenea, o serie de lucrari care tin de infrastructura vor fi platite de Comisia Europeana. Autoritatile de la Bruxelles au acceptat deja sa finanteze amenajarea unui port pe Dunare, la Rast.