Liderii mai multor filiale ale PSD din Moldova vor rechemarea fostului ministru al Administratiei, Octav Cozmanca, in conducerea partidului. Senatorul de Botosani Octav Cozmanca s-a retras din viata publica in anul 2005, dupa decesul sotiei sale.

Inainte, el a ocupat postul de presedinte executiv al PSD, in care a fost propulsat de fostul premier Adrian Nastase, pe atunci presedinte al Partidului Social-Democrat. Propunerea de rechemare a lui Octav Cozmanca a fost formulata de presedintele PSD Suceava, Gavril Marza.

Ea este sustinuta si de liderii altor filiale, care spun ca Octav Cozmanca a fost un foarte bun organizator. Moldovenii din PSD afirma ca revenirea lui Octav Cozmanca ar fi agreata si de presedintele partidului, Mircea Geoana.

Postul de presedinte executiv al PSD a ramas liber dupa retragerea lui Adrian Nastase, care fusese ales in aceasta functie la Congresul de acum doi ani. El este girat momentan de Dan Mircea Popescu.

Promovarea lui Octav Cozmanca i-ar aduce un sprijin nesperat lui Mircea Geoana, confruntat cu tot mai multi contestatari in conditiile in care PSD a scazut in preferintele alegatorilor. Printre criticii sai se numara o serie de membri ai Grupului de la Cluj, care l-au sustinut pe Mircea Geoana la alegerile interne de acum doi ani.