Doua supermarketuri vor functiona incepand cu anul viitor in Zalau. Este vorba de supermarketul firmei Kaufland, care va fi construit in locul fostei statii de betoane, si de cel al firmei Eurobilla, care va fi construit pe locul actualei baze sportive, situate in apropierea Salii Sporturilor. Primarul Radu Capilnasiu a declarat ca „este bine ca va fi concurenta din acest punct de vedere.

Zalauanii nu vor mai trebui sa mearga in Cluj la cumparaturi, pentru ca vor avea aceasta posibilitate la ei acasa”. Radu Capilnasiu a explicat ca lucrarile la supermarketul Kaufland se afla in intarziere din cauza unor probleme referitoare la stabilitatea terenului unde urmeaza sa fie construita hala.

Dar, pentru ca hala va fi realizata din elemente prefabricate se spera realizarea supermarketului pana la sfarsitul anului. Supermarketul „Billa” va fi functional doar anul viitor, dar cu o conditie. Firma va trebui sa construiasca o alta baza sportiva in locul celei care va fi desfiintata pentru a putea fi construit supermarketul.

Abia dupa inaugurarea noii baze sportive se va trece la constructia hipermarketului. In prezent, reteaua de supermagazine Billa numara 20 filiale in intreaga tara. Fiecare supermagazin, cu o suprafata de vanzare intre 1.000 si 2.400 mp, cu peste 200 de locuri de parcare si peste 10.000 de produse. „Pana in prezent, investitia totala in tara noastra depaseste 150 de milioane de euro.

Kaufland Romania a creat aproximativ 1.650 de noi locuri de munca”, a declarat, intr-un comunicat al firmei, managerul general al Kaufland, Gunter Grieb. Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl&Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

Concernul Kaufland este reprezentat de peste 650 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania.