Privatizarea SC "Drumuri si Poduri" SA Mures, firma al carei administrator unic este Consiliul Judetean, a intrat in faza finala. Licitatia organizata ieri pentru vanzarea pachetului de actiuni a societatii s-a incheiat, noul proprietar al firmei devenind Ioan Muresan, patronul benzinariei "MBO" din Targu-Mures.

Surse din cadrul CJ sustin, insa, ca pretul la care s-a oprit licitatia a fost de circa 23 de miliarde lei vechi, cu aproape 8 miliarde lei mai mare decat pretul de strigare. Aceleasi surse au mentionat ca firma "MBO" a preluat si datoriile SC "Drumuri si Poduri" SA fata de terti.

Informatiile au fost confirmate ieri in parte de vicepresedintele CJ, Alexandru Petru Fratean, care a adaugat ca in perioada imediat urmatoare va fi realizata procedura de intocmire a actelor de trecere a firmei de la CJ la "MBO".

Fratean a mai spus ca la licitatie au participat in final 5 societati, privatizarea "Drumuri si Poduri" SA fiind prima din judet realizata in baza Legii 137 privind privatizarea firmelor cu capital de stat.

Vicepresedintele CJ sustine, totodata, ca toate partile implicate in licitatie au fost multumite de modul in care s-a desfasurat aceasta, iar suma obtinuta dupa ultima strigare este una care sa multumeasca administratia judeteana.

La mijlocul lunii august, dupa o perioada deosebit de grea in care executorii au pus sechestru pe bunuri si au amenintat cu vanzarea acestora la licitatie, SC "Drumuri si Poduri" SA a intrat in incapacitate de plata.

Conform unui document dat publicitatii de CJ la acea data, situatia economico-financiara a firmei se degrada constant, pierderile pe primul semestru al acestui an fiind de 250.000 RON, la care se adauga si o datorie istorica, in valoare de peste 1,7 milioane RON.