Doi traficanti de droguri au fost prinsi de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia in timp ce incercau sa vanda cannabis, respectiv, hasis. Primul a declarat ca a cules canepa de pe camp, in timp ce se intorcea de la mare, iar cel de-al doilea a fost "ridicat" in timp ce incerca sa plaseze marfa chiar in scara blocului unde locuia.

Primul dintre traficanti, R.V.S. (21 ani) este din orasul Cugir. Acesta a fost prins intr-o statie de carburanti cand incerca sa comercializeze peste 300 de grame de cannabis contra sumei de trei milioane de lei vechi. Potrivit anchetatorilor, tanarul a procurat "marfa" pe drumul dintre Litoral spre casa, dintr-o plantatie de canepa.

Adjunctul BCCOA, Ioan Costachi, a declarat ca identitatea acestuia nu poate fi facuta publica intrucat a recunoscut ca este si consumator de droguri si a acceptat sa urmeze un tratament de dezintoxicare. Totusi, daca va fi gasit vinovat, tanarul risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 15 ani.

Costachi a spus ca pentru ca cineva sa poata cultiva canepa trebuie sa obtina autorizatie, sa prezinte un contract cu o firma care se angajeaza sa o foloseasca in scop strict industrial si sa aiba paza. Altfel, cultivarea ei este ilegala.

Hasis vandut in scara blocului

Un alt tanar din orasul Petrosani (judetul Hunedoara), a fost prins in flagrant tot de politistii din cadrul BCCO Alba Iulia chiar in scara blocului in care locuia, in timp ce incerca sa comercializeze hasis.

"Cu ocazia perchezitiei domiciliare a fost descoperita cantitatea de 28 de grame hasis, introdusa intr-un ambalaj de servetele sub forma a 23 de batoane de diferite marimi", se arata intr-un comunicat al institutiei.

De asemenea, anchetatorii au stabilit ca drogurile, provenite din Italia, au fost introduse in Romania prin intermediul unei societati de transport de persoane si coletarie. Surse din cadrul BCCO au mentionat ca angajatii firmei respective sunt, de asemenea, verificati, pentru a se vedea daca si in ce masura sunt implicati in trafic.

Astfel, tanarul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de comiterea infractiunilor de procurare si punere in vanzare, fara drept, de droguri de risc si detinerea, in vederea consumului propriu, de droguri de risc si poate primi pana la 15 ani de inchisoare.