Presedintele CJ Cluj, liberalul Marius Nicoara a refuzat propunerea partidului de a-l inlocui pe Teodor Atanasiu. Potrivit unor surse din PNL, Nicoara era principala persoana vizata pentru a ocupa conducerea Ministerului Apararii. Cea de a doua nominalizata era Norica Nicolai.

Nominalizarea liberalului Marius Nicoara nu este tocmai intimplatoare. Lui Marius Nicoara i s-a mai propus sa ocupe o functie guvernamentala, anume fotoliul din fruntea Ministerului Sanatatii, insa, la fel ca si acum, Nicoara a declinat oferta partidului, considerind ca este mai legat de Cluj decit de oricare minister.

Marius Nicoara este in prezent presedinte al Consiliului Judetean Cluj si s-a remarcat, politic cel putin, prin doua caracteristici: apropierea de grupul din jurul premierului Tariceanu si o buna relatie cu colegii de guvernare din cadrul PD. Ambele calitati l-ar fi recomandat pe Marius Nicoara pentru functia de ministru al Apararii.

Pe de o parte, se spera ca Nicoara va reusi sa indulceasca si la nivel central relatiile viciate dintre PD si PNL, pe de alta parte, ar fi intarit si mai mult pozitia premierului Tariceanu. Cum insa Nicoara a refuzat functia de ministru, atentia se indreapta acum inspre Norica Nicolai, intimplator, senator de Cluj.