Americanii vor veni cu autocar special, direct de la un concert pe care il vor sustine in Cehia. Ei vor ajunge la Cluj in 7 octombrie, in jurul orei 16.00, si se vor caza la un hotel de patru stele, pana ziua urmatoare, cand se vor deplasa pentru un concert la Budapesta. Cei de la W.A.S.P. au solicitat ca toate camerele sa fie curate, spatioase si bine dotate, iar pe timpul recitalului sa fie aprovizionati din belsug cu prosoape. Concertul va fi acompaniat de sunet de 40.000 W, masini de fum si o instalatie de lumini. Inainte de recital, care va dura o ora si jumatate, W.A.S.P. va acorda o sesiune de autografe pentru 20 de fani. Mitul lui Dracula m-a fascinat inca din copilarie.

Are ceva aparte. Poate ca sunt destule elemente din muzica noastra care i se datoreaza, fie si indirect. Faptul ca vom canta in Transilvania, locul de origine al lui Dracula, imi creeaza o senzatie aparte. Vom incerca la Cluj ceea ce W.A.S.P. face de obicei: kick asses!, a declarat liderul trupei, Blackie Lawless.

Formatia Crematory (Germania), care va inchide prima zi a festivalului, a solicitat, la randul sau, un patut in camera de hotel, deoarece Katrin Goger (clape) a nascut de curand. Concertul germanilor va tine 75 de minute. De asemenea, vor fi prezente trupele Catamenia (Finlanda) si Winterhorde (Israel), cu care casa de productie ProMusic Cluj a semnat un contract de reprezentare.

Cele doua formatii vor sustine, ulterior, trei concerte in Romania, urmate de aparitii live in Bulgaria, Croatia, Elvetia, Spania si Polonia. Catamenia (Finlanda) va canta, la Cluj, in duet cu W.A.S.P., cunoscutul hit al americanilor I Wanna Be Somebody. Festivalul de la Cluj mai cuprinde nume precum Korozy, Trooper, Avatar si Defekt.

In ambele zile ale Maximum Rock va concerta cate o trupa din Cluj: Seven, cu proaspatul sau component, Liviu Sorescu - clape, si Voices of Silence, intr-o noua formula, cu piese de pe viitorul album. Organizatorii vor amplasa 3500 de afise in acest weekend. Peste 300 de bilete au fost deja vandute prin Internet, existand cereri din judetele Timis, Satu Mare, Salaj sau din Bucuresti.

Biletele costa 65 lei/zi, iar abonamentele 100 lei/2 zile, dar, in ziua recitalurilor, preturile vor fi mai mari.

In Cluj, biletele se vand la parterul magazinului Central, la cluburile Hard Rock Cafe si Umbra de Noapte, precum si la anticariatul de pe strada Matei Corvin.

Monitorizare stricta

In zilele festivalului, accesul va fi permis de la orele 15.30, iar concertele vor incepe de la 18.00 si se vor incheia in jurul orei 0.30. Pentru fanii veniti din alte localitati exista autobuzul nr. 8, care face legatura intre centru si aeroport.

Dupa concert, vom pune la dispozitie, contra cost, mijloace de transport pe linia aeroport-centru, iar amatorii de muzica rock vor avea la dispozitie clubul King, care poate gazdui pana la 400 de oameni, deschis pana dimineata. La intrare, spectatorii trebuie sa aiba atat biletul, cat si bratara care se elibereaza impreuna cu tichetul.

Nu vom permite intrarea persoanelor in stare de ebrietate si cu sticle de orice fel. In schimb, la fata locului se vor gasi atat standuri cu bauturi si mancare, cat si cu CD-uri, tricouri sau alte materiale promotionale. Perimetrul va fi dotat cu toalete ecologice. Jandarmii vor asigura paza si ordinea.

Pentru ca zona este socotita drept punct strategic, celor care vor trece de perimetrul marcat, spre pista, sau vor incerca sa sara gardul li se va face dosar penal, a avertizat directorul festivalului, Ioan Brandusan. Dupa succesele pe care le-am avut, in acest an, cu concertele Helloween si King Diamond, ambele desfasurate la Bucuresti, am reusit sa realizam un festival de calibru si la Cluj.

Pentru viitoarea editie, suntem deja in discutii cu trupe din primul esalon precum Manowar sau Queensryche, ba si cu altele de acelasi calibru. Este bine ca acest festival sa ramana aici, dar, fara implicare locala, exista pericolul ca el sa fie mutat in Capitala, a avertizat Brandusan.

Maximum Rock Festival, care are ca slogan Muzica impotriva drogurilor, se va desfasura la Aeroportul Cluj-Napoca intre 6 si 7 octombrie. Organizatorii sunt Promusic Prod, asociatia YMCA Napoca, revista Maximum Rock, cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj. Bugetul festivalului este de 114.000 de euro.