Conducerea AVAS a anuntat ca societatea Tractorul Brasov va trebui sa fie impartita pe module si vanduta. Si asta pentru ca potentialii investitori interesati de preluarea fabricii in ansamblu au fost goniti de datoriile prea mai ale societatii.

Pe de alta parte, productia de tractoare va continua la Brasov in ciuda restructurarii masive. AVAS negociaza in prezent cu concernul indian Mahindra & Mahindra preluarea modulelor de montaj si asamblare.

Pentru sectiunea de montaj exista o oferta depusa si de firma Atlassib, detinuta de Dan Carabulea, propritarul Bancii Carpatica.

Frma sud-coreeana Doosan ar vrea sa preia o parte din sectoarele calde, cu profil siderurgic. Intre timp, s-au retras o serie de investitori din cursa pentru privatizare.

Asa ar fi firma britanica Class sau compania Same Deutz, din Italia. Tractorul Brasov are datorii de 7.000 de miliarde de lei.

Pana la semnarea contractului de privatizare, compania Tractorul va primi apa, gaz si curent electric pe datorie. In aceasta perioada vor fi disponibilizati zece la suta din cei circa 2.100 de angajati.