Doua din companiile care deschid supermagazine in zona comerciala dintre Selimbar si Sibiu au demarat campanii ample de angajari. Real Hypermarket va fi inaugurat cel mai probabil in noiembrie, aproximativ in acelasi timp cu magazinul Media Galaxy.

Cele doua companii, Real Hypermarket si grupul Altex, detinatorul marcii Media Galaxy, sunt printre primele firme, asezate in zona complexului comercial „Transilvania”, care vor incepe activitatea. Conducerea Real a anuntat in mijlocul verii ca va angaja peste 2.000 de oameni pana la sfarsitul anului, ca urmare a planului de extindere a retelei teritoriale din tara.

Noii angajati ai celor doua companii vor trebui sa treaca prin perioade de training inainte de a incepe activitatea la Sibiu.

Real Hypermarket va investi aproape 160 de milioane de euro pentru constructia de hipermarketuri si in alte localitati in afara de Sibiu. Locatiile alese de Real sunt Bucuresti, Otopeni, Constanta, Iasi, Oradea, Brasov si Craiova, potrivit datelor Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Real Hypermarket Romania este divizia de vanzari a grupului Metro.

Pe plan international, reteaua detine 328 de magazine, dintre care 288 se afla in Germania, 30 in Polonia, sapte in Turcia si trei in Rusia.

Altex, concurentul direct al grupului Real, construieste la randu-i inca un magazin Media Galaxy in Constanta, in complexul Tom. Compania a deschis la inceputul lunii cel de-al doisprezecelea magazin Media Galaxy la Bucuresti, in urma unei investitii de aproximativ 6 milioane de euro.

Noile magazine ale grupului Altex vor permite companiei sa ajunga la sfarsitul anului la afaceri de peste 275 de milioane de euro, cat a avut anul trecut, desi piata ar putea inregistra un regres de 10%, dupa cum estimeaza Ziarul Financiar. In primul semestru, cifra de afaceri a grupului Altex a fost de circa 100 de milioane de euro.

Dupa finalizare, complexul comercial Transilvania va fi cel mai mare complex de acest gen din Ardeal. Complexul, construit langa Sibiu, este amplasat pe o suprafata de 12 hectare de teren. Centrul comercial va cuprinde un grup de patru retaileri, Bricostore, Media Galaxy, Real, Furniture, si un Shopping Mall. Investitia totala este estimata la 40 de milioane de euro. Principalul constructor al viitoarelor supermagazine este grupul Con-A.