Statia de ambulanta Medias are nevoie de 1,5 miliarde de lei vechi pentru a se putea muta in locatia de pe strada Aurel Vlaicu. Municipalitatea a oferit o cladire in locatia fostei unitati militare, insa reabilitarea acesteia trebuie suportata de catre ambulanta, care nu dispune insa de bani.

In aceste conditii, se vor face demersuri la Consiliul Judetean Sibiu pentru obtinerea unor fonduri, insa acest lucru este putin probabil.

Zilele trecute, directorul Serviciului de Ambulanta Sibiu, Dorin Draghici, si seful statiei Medias, medicul Felix Cristea, s-au intalnit cu viceprimarul Teodor Neamtu, pentru a discuta despre posibila mutare a ambulantei intr-una din cladirile care a apartinut scolii militare de aviatie. „Spatiul pe care ni l-au oferit este foarte generos.

Singura problema este ca trebuie sa amenajam totul pe cheltuiala noastra, si pentru ca nu avem bani, probabil ca acest lucru nu se va intampla”, explica Felix Cristea.

Costul estimativ al proiectului de reabilitare al cladirii de pe strada Aurel Vlaicu se ridica la circa 1,5 miliarde de lei vechi. O posibila solutie de finantare ar putea veni de la Consiliul Judetean Sibiu. In acest sens, directorul Serviciului de Ambulanta Sibiu a inaintat o adresa institutiei conduse de Martin Bottesch, insa probabilitatea ca raspunsul sa fie favorabil este una redusa.

Statia de ambulanta Medias se va putea muta, numai cu conditia sa faca rost de fondurile necesare. Cladirea are nevoie de geamuri, usi, izolatii, sistem de incalzire, si trebuie conectata la toate utilitatile.