Must proaspat si pastrama de batal la Grand Hotel Ceahlau

de HotNews.ro     HotNews.ro
Vineri, 15 septembrie 2006, 0:00


Grand Hotelul Ceahlau
(Foto: )

Grand Hotel Ceahlau inaugureaza prima mustarie! Terasa exterioara a hotelului a fost deja amenajata si incepind cu acest sfirsit de saptamina isi asteapta clientii. Mustul va fi stors chiar in fata clientilor din struguri de vita nobila. De pe terasa nu va lipsi pastrama de batal si nici spectacolul folcloric.



"Ne-am dorit sa deschidem o mustarie, pentru ca traditia acestor localuri s-a pierdut, cel putin asa pare in ultimii ani", a declarat Ghiocel Tonco, managerul general al Grand Hotel Ceahlau. Pregatirile au vizat readucerea in actualitate a mustariilor de odinioara, drept pentru care, stilpiii exteriori s-au imbracat in stuf, iar in centrul terasei s-a amplasat un teasc pentru storsul mustului.



Toata lumea este constienta ca afacerea se bazeaza pe multe necunoscute, intrucit nu se poate produce mai mult must decit se poate consuma zilnic, avind in vedere ca bautura fermenteaza rapid. Ca atare, au fost cumparati strugurii si se asteapta cu nerabdare inaugurarea, pentru a se putea estima care e cantitatea zilnica de stuguri ce se va consuma efectiv.



Mustaria de la grand Hotel va ramine deschisa pina ce vremea de afara o va permite si pina cind trece sezonul strugurilor. Dar, a subliniat Ghiocel Tonco, Grand Hotel va deschide mustaria si in anii viitori.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















230 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by