Acoperisul unui imobil cu doua etaje din centrul istoric al Sighisoarei a ars in intregime in urma unui incendiu izbucnit azi-dimineata in jurul orei 8. Nu s-au inregistrat victime, insa pagubele materiale se ridica la peste 100.000 lei noi.

Pompierii sighisoreni au intervenit prompt cu un efectiv de 30 de oameni 4 auto-speciale (trei cu apa si o auto-scara) si s-au luptat cu flacarile mai bine de doua ore si jumatate, interventia fiind ingreunata de faptul ca avea loc la 20 de metri inaltime. Cauzele exacte ale incendiului nu s-au stabilit inca, dar comandantul companiei de pompieri din Sighisoara, lt.-col.

Ioan Man spune ca ar putea fi vorba de neglijenta unui locatar al imobilului care a lasat o tigara aprinsa. In momentul de fata Politia Sighisoara desfasoara o ancheta pentru stabilirea cauzelor exacte.

Lt.-col. Ioan Man a mai precizat ca interventia pompierilor a fost solicitata destul de tarziu si nu de catre vreun locatar al imobilului, ci de catre cetateni care se aflau in zona si care au sesizat ca din acoperisul cladirii iese fum. Astfel ca in momentul cand pompierii au ajuns acoperisul era deja in flacari.

Acestia au impiedicat mai intai extinderea incendiului catre cladirile invecinate si catre etajele inferioare ale cladirii, mai ales ca la parter exista un magazin ce comercializeaza produse chimice in magazia caruia existau cantitati mari de produse usor inflamabile (vopsele si diluanti).

Focul a distrus 350 metri patrati din acoperisul cladirii si mobilierul si obiectele de uz casnic din apartamentul de unde a izbucnit incendiul. Circulatia in centrul orasului Sighisoara a fost inchisa azi mai bine de patru ore.

Comandantul companiei de pompieri Sighisoara a facut un apel la sighisoreni, mai ales catre cei care locuiesc in orasul vechi, sa-si ia toate masurile impotriva izbucnirii vreunui incendiu, cladirile din aceasta zona fiind vechi, legate una de cealalta iar podurile comunica intre ele ceea ce sporeste pericolul extinderii focului in caz de incendiu.

Cladirea a carei acoperis a luat foc azi-dimineata se afla chiar vizavi de Colegiul National “Mircea Eliade” din Sighisoara, insa ceremonia deschiderii noului an scolar n-a fost afectata de eveniment intrucat conducerea scolii a avut inspiratia sa o programeze pentru orele 12.