Elevii din Targu Lapus nu au prins defilarile comuniste de la 23 August sau “Cantarea Romaniei”, dar il au ca primar pe Mitru Lese care, vineri dimineata, i-a facut sa simta din plin presiunea instructiilor ceausiste.

In asteptarea ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy, edilul i-a zapacit de tot pe elevii adunati in holul primariei. A jucat rolul de oficial al guvernului si a strigat din toti rarunchii cand i-a vazut pe copii ca se fastaceau emotionati in fata lui.

Cu zeci de minute inainte de sosirea ministrului, Mitru Lese i-a adunat pe elevi la primarie ca sa le faca instructajul. Scenariul era desprins parca din vechiul ”Telejurnal”. Primarul se prefacea ca e ministrul Zsolt Nagy, iar un alt barbat care se invartea pe langa el juca rolul de prim-gospodar.

In momentul in care cei doi dadeau mana, copiii erau pusi sa strige in cor: “Sa traiti domnule ministru! Bine ati venit in orasul Targu Lapus!" Placa mergea insa la nesfarsit pentru ca nici primarul si nici cealalt “actor” nu erau multumiti: "Cei ma nu ati mancat astazi nimic?! Nu-i bine! Inca odata!”, tipa Lese la elevi.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro