Sedinta de ieri a Consiliului Local Municipal Constanta poate intra in istorie ca cea mai scurta intalnire de acest gen din actualul mandat. Cu doar 35 de proiecte de hotarari pe ordinea de zi, la care s-au mai adaugat ulterior doua, sedinta ordinara a durat putin peste 30 de minute, doar doua chestiuni atragand oarece comentarii din partea consilierilor prezenti.

Prima a fost provocata de proiectul de hotarare numarul trei, referitor la aprobarea de catre Consiliul Local, in calitate de asociat al SC Telegondola SA a contractarii unui credit si a garantarii acestuia cu bunurile societatii Telegondola.

Primarul Radu Mazare a explicat ca este vorba despre schimbarea modalitatii de plata a unor bunuri luate in leasing de catre Telegondola SA, de la firma de leasing la o banca comerciala. Potrivit edilului sef, aceasta masura ar aduce un castig de circa 300.000 euro, pentru ca dobanzile practicate de banca sunt mult mai avantajoase decat cele ale firmei de leasing.

Inainte de a se supune la vot, consilierul PRM Tiberiu Nemet a ridicat insa problema banilor care sunt rulati de aceasta societate la care Consiliul Local este actionar cu 50%.

Alesul local a declarat ca nu exista pana acum nici o evidenta a incasarilor de la Telegondola, iar Consiliul nu are nici macar bilantul contabil al acestei firme in care administratia locala investeste totusi sume foarte mari de bani.

Raportul de activitate, solicitat

Pozitia acestuia a fost sustinuta de mai multi consilieri aflati in sala, primarul Mazare recunoscand ca intr-adevar Consiliul nu detine nici o evidenta a incasarilor de la Telegondola SA, asa cum ar fi fost normal in calitate de investitor.

Tocmai din acest motiv, Mazare a solicitat ca la urmatoarea sedinta de consiliu reprezentantii societatii Telegondola SA sa prezinte situatia economico-financiara a societatii, in functie de care Consiliul sa poata lua o decizie privind utilitatea contractarii creditului solicitat.

Toate celelalte proiecte au trecut apoi lejer, in recitarea presedintelui de sedinta, consilierul PSD Gheorghe Stoica. Acesta si-a mai intarziat colegii cateva minute chiar si dupa epuizarea ordinii de zi, facandu-le o propunere inedita. Stoica le-a cerut consilierilor sa fie de acord cu verificarea dosarelor aflate la CNSAS, propunandu-se drept cap de lista in acest demers.

Cererea social-democratului a starnit zambetele si comentariile ironice ale celor prezenti, propunerea lui Stoica fiind totusi aprobata cu unanimitate de voturi.