Productia de tractoare la Brasov ar putea fi relansata cu sprijinul financiar al Bancii Comerciale Carpatica. Banca respectiva a oferit un credit de productie de 34 de miliarde de lei.

Creditul este garantat cu o serie de bunuri care anterior fusesera ipotecate in favoarea OTP Bank. Tractorul a radiat ipoteca dupa ce a rambursat imprumutul.

Alte active ale societatii brasovene ar putea fi ipotecate in favoarea AVAS, care a preluat cele mai multe dintre datoriile firmei. AVAS ar dori vanzarea unora dintre bunuri in conturile datoriilor si privatizarea companiei pe module functionale.

O parte dintre aceste active ar fi urmat sa fie scoase la licitatie in contul datoriilor catre Compania de Apa a Consiliului Judetean. Numai ca alesii judeteni au decis amanarea executarii silite.

Reprezentantii Companiei de Apa sustin ca datoriile Tractorului s-ar ridica la 18 miliarde d elei. Suma este contestata de reprezentantii companiei brasovene.

De asemenea, au fost amanate executprile silite preconizate de Distrigaz si de Electrica.

Un aspect interesant tine de interesele tot mai mari ale actionarilor Bancii Carpatica in Brasov. In paralel cu creditarea Tractorului, omul de afaceri Dan Carabulea, care controleaza Atlassib si Carpatica, doreste sa achizitioneze si una dintre sectiile companiei brasovene.

Tranzactia ar putea sa fie facuta sub umbrela Atlassib.