Iar in cazul in care nu se va prezenta la discutii, va fi “judecat” si in lipsa, conform declaratiilor pe care le-a facut presedintele filialei PNL sector 2, Mihai Georgescu, unei publicatii nationale.

Fostul lider al liberalilor viseaza sa-si infiinteze o noua formatiune politica de centru-dreapta. Vorbele goale ale acestuia nu sunt luate in serios de colegii de partid.

Valeriu Stoica, fostul lider al liberalilor isi doreste sa infiinteze o noua formatiune politica, unde sa aiba ca parteneri “oile negre” ale PNL si eventual o buna parte a PD. Dezideratul a fost facut public de Stoica, in paginile unui cotidian central.

In acest fel, Stoica va face front comun cu aproape exclusul Theodor Stolojan, o mare parte dintre liberali si majoritatea democratilor, conform propriilor declaratii. Visul cel maret al lui Stoica este de a crea un partid de centru-dreapta, dar unul foarte mare, care sa reprezinte cu adevarat liberalismul. Insa ideea lansata de Stoica nu este luata in seama de colegii de partid.

Drept dovada, si demnitarii clujeni sunt de parere ca afirmatiile colegului lor nu sunt decat vorbe in vant.

Obsesia lui Stoica

Senatorul liberal Norica Nicolai spune ca povestea privitoare la o noua formatiune politica pe care doreste Stoica sa o creeze este una veche, dar obsesiva. O idee de care se agata liberalul, pentru a se afla in atentia publicului. “Valeriu Stoica a avut tot timpul obsesia aceasta de a infiinta un alt partid, mai bun, mai numeros chiar. Dar a ramas numai cu vorbele.

Nu are parte de sustinere. Drept pentru care insasi ideea ramane sub semnul intrebarii”, a declarat Norica Nicolai.

Stoica malai viseaza

De aceeasi parere este si deputatul Horea Uioreanu, care crede ca Valeriu Stoica nu are suficienta sustinere pentru a reveni in atentia publica. “Domnul Stoica cu cat este mai izolat de liberali, cu atat viseaza mai mult, lanseaza tot felul de idei, dar nu este luat in seama. Este tolerat de colegii de partid.

El isi doreste un partid, incearca poate sa-l faca, dar nu prea reuseste. Sustinere nu are, poate in afara de Raluca Turcan sau Ghise, eventual Cristian Boureanu”, a explicat deputatul clujean.

Membrii PD nu vor migra

De cealalta parte, deputatul democrat Daniel Buda, presedintele PD Cluj, este de parere ca membrii PD nu vor trece la o eventuala formatiune creata de Valeriu Stoica, asa cum afirma liberalul in declaratiile sale.

Motivele ar fi structura bine consolidata pe care o are in acest moment partidul, protocolul care interzice migratia de la un partid la altul, precum si respectul pentru electorat.

“Eu nu cred ca membrii PD ar dori sa mearga intr-o alta formatine. Suntem o structura bine consolidata si, dupa cum se vede si in sondaje, suntem pe primul loc in preferintele electoratului. Apoi mai exista si protocolul antimigratie, care ne interzice sa trecem de la un partid la altul. Apoi ar mai fi lipsa de respect fata de electorat, daca membrii PD ar trece la alt partid.

Poate domnul Stoica vrea sa treaca la PD, asta ar fi cu totul altceva, fata de ceea ce se discuta in prezent”, ne-a marturisit Daniel Buda.