Disputele pe marginea eficientei Biroului Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) de la Bruxelles, la care participa si reprezentanti ai Consiliului Judetean Mures au fost reluate la sfarsitul saptamanii trecute.

Daca pana acum se comenta ca fondurile cheltuite cu personalul care ar urma sa faca "stagii de perfectionare" in Belgia nu se justifica, noul mar al discordiei in CJ il constituie faptul ca presedintele institutiei, Lokodi Edit, a decis sa isi trimita fiica, pe Lokodi Emoke, la Bruxelles pentru 3 luni. Asta, desi tanara lucreaza in cadrul CJ de doar cateva luni, la Biroul Juridic.

"Nu este nici o hotarare de CJ, nici altceva. Pur si simplu doamna a decis sa isi trimita fiica. Cum, de ce si ce criterii au stat la baza deciziei nu stie nimeni", a declarat, sub protectia anonimatului, un angajat al institutiei. Acesta sustine ca pentru delegarea persoanelor la Biroul de la Bruxelles este nevoie si de aprobarea consilierilor judeteni.

Contactata in legatura cu acest subiect, Lokodi Edit a spus, insa, ca alesii mureseni nu trebuie sa isi dea avizul. "Dreptul de a imparti banii l-am lasat consilierilor, la fel ca multe altele. Este dreptul meu sa deleg pe cine consider, iar acest drept legal nu vreau sa il impart cu nimeni", a mai declarat presedinta CJ. Ea si-a delegat fiica la "perfectionare" pentru 90 de zile la Bruxelles.

"Este un birou sustinut de toate judetele, unde sunt trimisi tineri care sa se pregateasca din administratia europeana. Este un birou de reprezentare prin care se realizeaza contacte si se face publicitate judetului", a adaugat Lokodi Edit.

Ea este de parere ca acele comentarii legate de delegare sunt facute "cu rea-credinta" deoarece pana acum la Bruxelles au fost trimise pe rand alte 4 persoane.