In perioada 20 - 22 septembrie 2006 se vor desfasura la Alba Iulia Jocurile Nationale de Atletism pentru Persoanele cu Dizabilitati Intelectuale.

Pentru buna desfasurare a competitiei si-au unit eforturile: Fundatia Special Olympics Romania, Consiliul judetean Alba, Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului Alba, Primaria municipiului Alba Iulia, Directia judeteana pentru sport, Casa de cultura a sindicatelor Alba Iulia si Asociatia „Sprijiniti Copiii”.

Peste 300 de sportivi din toate judetele tarii si din Ungaria se vor intrece pe Stadionul Cetate in probele de: mars, alergare, saritura in lungime si aruncarea mingii de oina. Judetul Alba va fi reprezentat de catre 28 de sportivi (12 copii si 16 adulti), cu varste cuprinse intre 16 si 50 de ani, si 6 insotitori.

D-l Sorin Valerian Chirila, directorul DGASPC Alba, a precizat ca sportivii sunt persoane ocrotite in unitatile rezidentiale pentru copii si adulti cu dizabilitati, aflate in subordinea institutiei pe care o conduce: Servicii comunitare pentru protectia copilului Blaj, Centrul de plasament Abrud nr.

2, Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Galda de Jos, Centrul de ingrijire si asistenta Abrud, Centrul pilot pentru tineri cu handicap „Betesda” Alba Iulia si Centrul de plasament Sincrai.

Programul competitional va fi precedat de cursa „Flacarii Sperantei” pentru Special Olympics, iar ceremonia de deschidere a evenimentului se va tine joi, 21 septembrie 2006, de la ora 18:00, la Casa de cultura a sindicatelor, in prezenta mai multor oficialitati locale si a unor invitati.

Defilarea delegatiilor sportive va fi urmata de un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul folcloric „Vox Transilvaniae”.

Cu toate bunele intentii, Jocurile Nationale de Atletism de la Alba Iulia ar fi fost dificil de organizat fara finantarea de catre USAID - partener traditional al Special Olympics Romania, alaturi de Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport - si aportul sponsorilor: Lasselsberger, RomTelecom, Nivea, Coca-Cola si Carrefour.