Procesul de coruptie "Electrica-Banat" a fost reluat, ieri, la Tribunalul Timis, dupa o pauza de doua luni, datorata vacantei judecatoresti. Nici de aceasta data instanta nu a reusit, insa, sa inainteze cu cercetarea judecatoreasca si sa-i audieze pe inculpati.

Motivul tergiversarilor il constituie absenta, mai mult sau mai putin justificata, de la dezbateri atat a unor apara-tori, cat si a unora dintre inculpati.

Celebrul deja "cuplu" Croitoru-Dancu (inculpat-avocat) a lipsit din sala de judecata pe motiv ca maestrul Baroului bucurestean a fost nevoit sa se deplaseze la Bacau, pentru a-l reprezenta intr-un proces aflat pe rol la instanta din Moldova pe Dumitru Sechelariu, fostul primar al orasului.

Un alt avocat din dosarul "Electrica", Adrian Ghica, aparatorul inculpatului Emanuel Soroiu, a facut subit o criza renala, lucru care l-a impiedicat sa ajunga in orasul de pe Bega.

Nici Ioan Spiridon, singurul inculpat arestat din acest dosar, nu a fost prezent la dezbateri, desi el se afla incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Timisoara, aflat la doua strazi distanta de Palatul de Justitie.

In aceste conditii, nici apararea si nici acuzarea nu au putut formula cereri si nici nu s-a putut discuta pe marginea exceptiilor de neconstitutionalitate ridicate la precedenta infatisare.

Pe de alta parte, in lumina noilor modificari din Codul de Procedura Penala, judecatorul Gheorghe Bugarski, cel care judeca dosarul, ar putea fi schimbat cu un alt magistrat.

Si asta, intrucat, conform noilor prevederi, judecatorul care a emis mandatele de arestare sau a prelungit arestarea inculpatilor dintr-un dosar nu mai poate solutiona si fondul cauzei, lucru valabil si in situatia lui Bugarski.

In acest dosar au fost deferite Justitiei, pentru fapte grave de coruptie, 24 de persoane, intre care si fostul director general al "Electrica" SA, Lucian Boghiu, precum si fosta conducere a filialei din Banat, in frunte cu directorii Livius Miliea si Dan Viorel. Urmatoarea sedinta de judecata a fost fixata pentru data de 3 octombrie.