Presedintele organizatiei municipale a PD Arad, Adrian Nitu, a demisionat din functia de consilier de stat in Cabinetul ministrului de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic. Democratul a fost numit in aceasta functie anul trecut, cand postul de vicepremier in Guvern a fost preluat de Gheorghe Seculici, care este presedintele organizatiei judetene a PD Arad.

Ulterior, Seculici a fost remaniat din Executiv, locul sau fiind luat de Gheorghe Pogea. Nitu si-a desfasurat de cateva luni activitatea in cadrul unui aparat care nu avea conducator, avand in vedere ca si Pogea si-a dat demisia din Guvern in primavara acestui an.

Democratii au refuzat sa nominalizeze o alta persoana pentru functia de vicepremier care le revine, astfel incat scaunul de ministru a ramas fara titular.

In aceste conditii, aradeanul Adrian Nitu a ales sa finalizeze proiectele pe care le avea in lucru, dupa care si-a prezentat demisia. "Am renuntat la acest post pentru ca nu mai aveam ce face in Guvern. Toate proiectele initiate au fost finalizate sau sunt in curs de finalizare.

Nu imi pare rau ca am parasit aceasta functie, deoarece nu mai aveam activitate si consider ca mi-am indeplinit misiunea avuta. Nu s-au facut presiuni asupra mea pentru a-mi da demisia, ci a fost decizia mea. Am facut lucruri bune, atat cu domnul Seculici, cat si cu domnul Pogea", a spus Nitu.

Fostul consilier de stat se va reintoarce la activitatea academica, acesta urmand sa sustina cursuri la una dintre universitatile din Arad. El a fost ales, anul trecut, in functia de presedinte al organizatiei municipale a PD, dupa ce timp de aproape doi ani a condus filiala ca interimar.