Situatia creata in PSD Alba dupa plecarea unui numar mare de primari si consilieri, dar si cauzele care au condus la aceasta vor fi analizate de conducerea centrala a partidului. Declaratia i-a apartinut senatorului de Alba, George Maior, care, voalat, a adus mai multe critici actualei conduceri a organizatiei judetene.

PSD a pierdut aproximativ 60 la suta din numarul primarilor alesi initial pe listele partidului in judet.

Maior a lasat sa se inteleaga faptul ca unii dintre alesii locali au plecat din PSD din cauza relatiei pe care o aveau cu conducerea organizatiei judetene a social-democratilor. "Sunt si probleme legate de capacitatea noastra de a tine comunicarea buna cu primarii. Ar trebui sa discutam mai barbateste despre aceste lucruri", a spus senatorul.

Parlamentarul a mai declarat ca sunt sapte organizatii care au "performat negativ in acest sens" si ca situatia fiecareia va fi dezbatuta la nivel central. "Se vor lua si masurile necesare", a adaugat acesta. Cu toate acestea, Maior s-a ferit sa il atace direct pe presedintele filialei, Ioan Rus, desi aluziile la prestatia acestuia in fruntea organizatiei nu au lipsit.

Cei doi s-au intalnit intre patru ochi pentru aproximativ o ora, la sediul PSD Alba, unde se pare ca au discutat despre largirea actualei echipe de conducere si despre trecerea in planul doi a unora dintre actualii lideri ai organizatiei judetene.

Surse din PSD sustin ca relatia dintre cei doi nu este foarte buna. De altfel, senatorul a organizat o conferinta de presa separat, de la ora 12.15, iar Rus de la ora doua, intr-un birou vecin, situat la acelasi etaj al cladirii in care isi sediul partidul. Maior a fost prezent pentru foarte scurt timp si la conferinta presedintelui filialei.

Pe parcursul vizitei sale la Alba Iulia, George Maior s-a intalnit si cu mai multi "opozanti" ai lui Rus, cu care a discutat despre problemele organizatiei.