Controversele privind activitatea profesorului italian de flaut, Enrico Cannata, de la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), "reinvie" dupa perioada de vacanta. Profesoara care l-a acuzat pe acesta de perversiuni sexuale s-a dus chiar in Italia pentru a-i afla originile.

Viorica Balteanu, conferentiar la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie de la UVT, a dorit sa demonstreze ca profesorul nu are studiile necesare pentru a preda la Facultatea de Muzica din orasul de pe Bega. Ea contesta diploma lui Cannata, eliberata in 16 septembrie 1981 de catre Conservatorul de Muzica "Antonio Vivaldi" din Alessandria.

"Diploma nu are poza si este eliberata pe numele de Enrico Cannata. Insa individul care preda la Facultatea de Muzica din Timisoara se numeste Enrico Primo Cannata. Este clar o substituire de persoana. Poate are un var sau un frate geaman cu acest nume", a spus Viorica Balteanu.

La inceputul anului, profesoara a intrat in greva foamei pentru a-i sustine pe studentii de la Facultatea de Muzica din Timisoara, care il acuzau pe lect. univ. Enrico Cannata de hartuire sexuala. Politia Judiciara s-a autosesizat, demarand o ancheta in randul discipolilor italianului, acesta negand acuzatiile aduse.

Intre cei doi a existat o relatie profesionala foarte buna anterior acestui scandal.