Companiile Iberest si Impact SA au ramas in competitia pentru contractul referitor la construirea cartierului Lombului din Cluj-Napoca. Incvestitia este evaluata la circa 300 de milioane de euro.

Presedintele comisiei de licitatie, directorul tehnic al Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat pentru Hotnews ca au fost depuse patru oferte. Doua dintre firme au fost insa descalificate pentru ca nu aveau oferte concrete.

Este vorba de compania Solon Construct si de BSR Grup. Ele au formulat oferte care nu respecta caietul de sarcini stabilit de Consiului Local.

Membrii comisiei de licitatie vor evalua ofertele depuse de grupul portughez Iberest si de compania Impact SA, condusa de omul de afaceri clujean Dan Popp. Ambele companii au oferit municipalitatii 75 de locuinte sociale gratuit.

In plus, ele vor oferi o parte din terenul din Dealul Lombului care va fi viabilizat pe banii lor. Iberest a oferit 27 la suta din suprafata iar Impact SA a oferit 33 la suta din terenul viabilizat.

Firma care va fi declarata drept castigatoare se va asocia cu Consiliul Local. Acesta va detine 51 la suta din actiunile viitoarei companii, in contul terenului oferit.

Restul capitalului social va fi varsat in numerar de compania castigatoare. Ea va finanta constructia cartierului.

La final, societatea va fi dizolvata iar locuintele vor fi impartite intre cei doi asociati. Cele care vor reveni Primariei vor fi incluse in domeniul public, ca sa nu poata fi vandute.

Locuintele vor fi destinate cazurilor sociale, tinerilor si celor evacuati din casele nationalizate. Acesta este cel de-al patrulea cartier care va fi construit la Cluj.

In prezent, sunt in curs de construire cartierele Tineretului, Oser si Borhanci.