Sedinta de Consiliu Local Agigea nu a fost sa fie, nici de aceasta data, linistita. Mai exact, ieri, la obisnuitul de-acum loc de desfasurare a „ostilitatilor” - scoala din Agigea - consilierii locali PSD si-au continuat tirul acuzelor indreptate impotriva primarului democrat Ion Ionita.

Orice punct de pe ordinea de zi si fiecare interpelare a cetatenilor prezenti la sedinta de Consiliu Local a avut parte de completari „binevoitoare” din partea consilierului PSD Cristian Carjaliu, care a tinut mortis sa afirme ca primarul si o mana de oameni din jurul acestuia se fac vinovati de fals in acte si inducerea in eroare a cetatenilor care si-au dobandit cate un petic de

pamant prin localitate. Sau, si mai grav, Carjaliu a indicat ca responsabil pentru constructiile ilegale tot in persoana lui Ionita. Asadar, si sedinta de ieri a Consiliului Local Agigea a fost una agitata, desi pe ordinea de zi nu au fost inscrise prea multe proiecte de hotarare, iar buna parte din ele au facut parte la banale ajutoare sociale de inmormantare.

La acest capitol „de maxima importanta”, consilierul local Cristian Carjaliu a avut de adus un amendament legat de faptul ca unul dintre cei care urmeaza sa beneficieze de ajutorul de inmormantare, Paul Chelaru (consilier) nu trebuie sa primeasca ajutor preferential, adica 5 milioane de lei vechi, ci doar 2 milioane si jumatate, la fel ca ceilalti concetateni.

Amendamentul a fost votat, in concluzie toata lumea va primi aceeasi suma de bani. Insa nu aceasta a fost cea mai spinoasa problema a sedintei.

Proiectul cu numarul trei pe ordinea de zi - referitor la infiintarea Grupului de actiune locala, care de fapt ar insemna o colaborare pe viitor intre localitatile Agigea, Techirghiol, Tuzla si Eforie, in vederea atragerii de fonduri dupa aderarea la Uniunea Europeana - a suscitat vii discutii.

Consilierii PSD, in frunte cu Cristian Carjaliu, ajutat din plin de presedintele de sedinta, Cornel Popescu, au dorit sa afle cati bani implica constituirea grupului. De asemenea, a punctat Carjaliu, proiectul reprezinta doar „o foaie goala”, care nu specifica exact termenii acordului dintre localitati.

In zadar a explicat primarul Ion Ionita ca deocamdata nu se cunosc detalii si nici nu implica bani constituirea grupului - de precizat ca orasul Eforie a aprobat deja un proiect pe aceasta tema -, intrucat finalul dezbaterii s-a conturat limpede: proiectul de hotarare a fost respins.

„Dupa 1 ianuarie 2007 vin bani pentru localitati pe zone de interes...”, a afirmat primarul, insa votul fusese deja dat.

Ionita sustine ca pesedistul Carjaliu a pierdut procesul pe care i l-a intentat

Mai departe, consilierii au gasit de cuviinta sa respinga si anumite puncte din proiectul de hotarare privind modificarea bugetului de cheltuieli.

Unul dintre punctele respinse a fost acela privind mutarea sumei de 2 miliarde de lei vechi de la Valea Agigea (acolo unde este necesara o regularizare si lucrari astfel incat zona sa nu mai prezinte risc de inundare) la proiectul numit piateta, care se afla in stadiu de constructie.

Ion Ionita a explicat ca pentru piateta mai sunt necesari bani, iar Valea Agigea a fost, oricum, trecuta in grija celor de la Apele Romane, deci acestia sunt responsabili de acum inainte cu lucrarile in zona. Consilierii PSD au protestat, spunand ca primarul nu avea dreptul sa instraineze „unei terte persoane” Valea Dacilor si ca, astfel a comis inca un abuz si o ilegalitate.

Cat priveste piateta, situatia a fost lamurita rapid, dar fara folos in respectivul context, de primar: „Anul trecut am prezentat studiul pentru suplimentarea banilor pentru piateta. Nu ati fost de acord, eu am atacat in contencios si am castigat...”.

Odata consumat subiectul piatetei si a Vaii Agigea, consilierii PSD au respins si propunerea primarului de alocare de noi fonduri pentru scoala din localitate, Cristian Carjaliu precizand ca: „Nu avem decat o clasa de a cincia pentru ca elevii fug la alte scoli din Constanta. Nu avem invatamant aici in localitate, ati dat-o afara si pe profesoara de istorie Dragan, sa va fie rusine!”.

„Tie sa-ti fie rusine! Nu am dat-o eu afara si avem doua clase de a cincia!”, a protestat primarul.

Ca tacamul sa fie complet, unul dintre locuitorii comunei, Decebal Boncota a luat cuvantul, spunand ca a intrat in posesia unui contract intocmit in fals de primarul Ion Ionita si un prieten al acestuia, prin care a atribuit un teren, apoi inca un teren, pe care a fost prelungita o constructie... Prezentarea intortocheatei povesti a terenului are insa, pentru Decebal Boncota (care a spus la

un moment dat, catre primar: „Nu stii cu cine te pui!”), si urmatoarea miza: si el a ravnit la bucata de pamant in cauza, de fapt a ofertat-o de trei ori, numai ca primarul nu i-a dat-o.

In fine, o alta problema a fost expusa de o femeie care a sustinut ca nu poate sa-si instraineze o parte din terenul pe care il detine pentru ca cei de la Cadastru i-au spus ca terenul are o situatie juridica incerta. Si fata de aceasta situatie pozitia consilierului PSD Cristian Carjaliu a fost clara: „Pentru ca primarul a facut fals in acte!”.

Dupa tot scandalul care a lasat in puncte de suspensie multe probleme ale localitatii - cum ar fi de exemplu cea a unei biete batrane, Lucia Florea, care nu stie daca de maine mai are acoperis deasupra capului - consilierii si-au strans „jucariile” si au plecat acasa pentru a planui, cel mai probabil, un nou episod al scandalului in derulare.

Primarul Ion Ionita a declarat, la final, ca pesedistul Carjaliu mai are de crescut si ca, in privinta procesului pe care acesta i l-a intentat pentru o presupusa amenintare, consilierul doar ce l-a pierdut.