Joi, 31 august, nationala Romaniei lua masa la Restaurantul „New Safari” din Constanta. Pe data de 6 septembrie „Replica” era primul cotidian care scria despre un incident inceput la „New Safari” si incheiat cu o bataie zdravana la hotelul in care erau cazati jucatorii nationalei.

Pentru inceput, colegii locali intr-ale jurnalismului au privit cu reticenta „bomba” de presa publicata in cotidianul „Replica”, spunand ca nu se poate asa ceva.

In schimb, colegii de la ziarele centrale au analizat situatia, au facut propriile investigatii si, dupa numai o zi de la aparitia articolului in cotidianul nostru, in care se spunea cu Adrian Mutu a batut un chelner de la Restaurantul „New Safari”, au publicat si ei aceeasi informatie, precizand ca ziarul „Replica” a fost primul care a prezentat incidentul.

Dupa trei saptamani de tacere, Gigi Grosu s-a decis sa revina in atentia jurnalistilor care l-au cautat pentru detalii legate de bataia pe care i-a administrat-o Adrian Mutu.

In cursul zilei de ieri, chelnerul batut crunt de „Brilliantul” care spune ca nimic nu este adevarat, s-a prezentat la mai multe televiziuni pentru a-si spune povestea, a stat de vorba cu ziaristi de la ziare centrale si, bineinteles, cu „Replica”, ziarul care a prezentat, in premiera, incidentul.

Revenind la seara cand cel mai cautat constantean „prin adoptie” din ultimele trei saptamani - adica Gigi Grosu - a inceput „aventura Mutu”, trebuie spus ca toti chelnerii de la „New Safari” au fost mai mult decat entuziasmati ca le-au calcat pragul jucatorii nationalei.

Printre chelneri, si Gigi Grosu, bucuros si el ca are ocazia sa vada cu ochii lui nationala, sa obtina autografe si sa faca poze. Din cate sustine Gigi Grosu, in acea seara a cerut permisiunea lui Chivu sa faca, pe rand, poze fotbalistilor. A ajuns la Adi Mutu, care se pare ca bause ceva. Deranjat de insistenta chelnerului, Mutu l-a repezit si i-a ordonat sa inceteze.

Cuvintele au fost se pare cam dure. Gigi Grosu s-a suparat si i-a reprosat lui Mutu ca „s-a umflat cocaina in el”. Exact acestea au fost cuvintele. Mutu a tacut, a inghitit, dar n-a uitat. A continuat sa bea. Peste cateva ore s-a reintors la Hotelul „Rex”.

A trimis, se pare, dupa chelnerul care il insultase, cativa baieti dintre oamenii lui Nuredin Beinur, care i-au spus chelnerului ca fotbalistului ii pare rau pentru cele intamplate si vrea sa se impace. Mai mult, vrea sa-i daruiasca un tricou.

Gigi Grosu s-a dus la „Rex”, unde incepe nebunia, incepe un „show” pe care fostul chelner de la „New Safari” nu l-ar fi banuit macar in urma cu cateva ore.

Asadar, din cate ne-a povestit Gigi Grosu, in timp ce o parte din colegii Mutu l-au tinut de vorba, acesta si-a scos sireturile de la adidasi, a legat cateva prosoape pe un levier si a iesit din camera, scopul fiind precis: acela de a-l lua la bataie pe Grosu.

Dupa ce l-a batut bine, se pare ca ceilalti componenti ai nationalei, speriati de amploarea incidentului, au sarit asupra lui Mutu, obligandu-l sa se opreasca, de frica sa nu il omoare. Scapat din mainile agresorului, chelnerul s-a dus la spital, unde a fost supus la o serie de investigatii medicale, a facut radiografii, i-a fost recoltat lichid cefalorahidian.

Dupa ce primeste ingrijiri medicale, pleaca acasa. Apoi, urmeaza episodul in care patronul il concediaza tocmai din cauza incidentului cu Mutu. Speriat de amploarea incidentului si de faima lui Beinur, Gigi Grosu marturiseste ca s-a dat la fund, dar ca intre timp si-a asigurat „spatele”, are pe cine sa se bazeze.

Si de aceasta data cotidianul „Replica” a avut exclusivitate, mai exact Gigi Grosu ne-a confirmat ieri ca este nepotul procurorului Vasile Grosu. In rest, legat de tot acest scandal, Gigi Grosu mai spune ca nu vrea bani de la Adrian Mutu, ci vrea doar ocazia de a se bate cu acesta, pentru a-l face KO.

Vrea o bataie „pe bune”, nu ca cea „miseleasca” de la Hotelul „Rex”. „Toti mint, incepand cu Piturca. Atunci cand a inceput scandalul Piturca a declarat ca, daca se dovedeste ca e adevarat, il da pe Mutu afara din nationala. Acum, cand are dovada, afirma ca daca as fi stiut ca l-a injurat pe Mutu, eu ii dadeam o palma”, afirma Grosu.

„Patronul m-a dat afara din cauza lui Mutu, din cauza lui am ramas fara serviciu. Nu i-am sus lui Mutu ca este drogat, i-am spus ca s-a umflat cocaina in el”, ne-a mai spus fostul chelner. Ieri, Gigi Grosu s-a aflat la Bucuresti, invitat fiind la mai multe emisiuni TV. azi, se va intoarce in Constanta.

Intrebat unde a fost in tot acest timp, a raspuns simplu: „Am vrut sa imi gasesc si eu niste sustinatori, inainte sa pot iesi la lumina pentru a face niste acuzatii. Dupa cum stiti, unchiul meu este procuror (n.r. Vasile Grosu), intre timp m-am sfatuit cu el”.

Gigi Grosu a mai precizat, pentru „Replica” de Constanta, ca: „Sunt convins ca ma va sustine si Gigi Valentin Stefan, prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta”.