SC Salajul Sarmasag SA va incepe de luna viitoare extractia si furnizarea carbunelui catre CET Oradea, in baza contractului incheiat la mijlocul lunii august. Directorul executiv al SC Salajul Sarmasag SA, Teodor Ardelean, ne-a declarat ca lunar unitatea miniera va extrage si furniza circa 7.000 de tone de carbune care va fi utilizat in productia de agent termic si apa calda in municipiul Oradea.

Semnarea contractului a venit dupa ce Ministerul Economiei si Comertului a „atacat” societatea miniera ca vinde carbune prin intermediari, mai precis il vindea firmei Primarom care il revindea catre CET Oradea la preturi mai mari.

La presiunea presei si a Ministerului Economiei si Comertului Teodor Ardelean a promis ca societatea pe care o conduce va participa direct la licitatia care va fi organizata de CET Oradea, licitatie pe care a si castigat-o. Din octombrie, unitatea miniera va furniza carbune producatorului de agent termic din Oradea la pretul de 322.000 lei vechi gigakaloria.

Ardelean a explicat ca „nu sunt probleme cu extractia carbunelui. Cu cati oameni am mai ramas vom extrage carbunele necesar si il vom furniza conform contractului incheiat. Pretul a fost aprobat de Consiliul Concurentei. Doar ca noi il vindem cu 322.000 de lei vechi gigakaloria si acolo ajunge la peste 400.000 de lei din cauza costului de transport.

Cele 40.000 de tone de carbune care va fi furnizat catre CET Oradea vor fi extrase de la Cariera nr.2 Bobota. „Luna aceasta se incheie contractul cu Primarom, iar de luna viitoare vom vinde carbunele direct la CET Oradea”, a incheiat Teodor Ardelean.