Refacerea drumurilor care apartin Consiliului Judetean Iasi ar putea fi finantata partial de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). O alta parte a banilor necesari ar putea fi oferita de Banca Transilvania, insa aceasta informatie nu a fost confirmata.

BERD ar fi dispusa sa ofere Consiliului Judetean Iasi suma de 15 milioane de euro. Aceasta reprezinta un sfert din totalul valorii proiectului.

O suma echivalenta ar putea fi oferita de o banca comerciala. Surse neconfirmate vorbesc despre posibilitatea ca aceasta sa fie Banca Transilvania.

De asemenea, Consiliul Judetean Iasi ar putea obtine granturi europene si guvernamentale. Autoritatile judetene spera ca dupa refacerea drumurilor sa asiste la relansarea turismului si la cresterea traficului rutier spre si dinspre Ucraina si Republica Moldova, dupa ce anul viitor, Romania va deveni tara de frontiera a Uniunii Europene.

Proiecte asemanatoare exista in mai multe judete. Consiliul Judetean Cluj doreste de asemenea sa se imprumute pentru reabilitarea drumurilor.

De asemenea, consilierii judeteni au propus primarilor din localitatile cu potential turistic sa ofere terenuri unor investitori italieni care ar dori sa repare pe banii drumurile din Muntii Apuseni.