Timp de trei zile, Alba Iulia gazduieste o importanta conferinta internationala cu tema „Regiune, identitate si dezvoltare durabila”, organizata de Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Manifestarea se desfasoara in cadrul proiectului Comisiei Europene intitulat Actiunea de coordonare a retelei de inteligenta teritoriala (CAENTI). Participa peste 50 de reprezentanti ai unor institutii academice, centre de cercetare, fundatii si societati din 10 tari.

Presedintele Consiliului judetean Alba, Ion Dumitrel, a fost prezent joi, 21 septembrie, la deschiderea oficiala a conferintei internationale CAENTI, organizata de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

El a salutat, in cuvantul sau de deschidere, organizarea acestei conferinte la Alba Iulia si a felicitat Univeristatea „1 Decembrie 1918” pentru implicarea sa intr-un proiect atat de important al Comisiei Europene:

„Consiliul judetean Alba este interesat sa intretina astfel de dezbateri stiintifice pentru ca ele vin in sprijinul demersurilor noastre, fiind un for competent in care se pot discuta problemele de specialitate. Nu putem vorbi de o administratie de calitate decat atunci cand interesele cetatenilor sunt satisfacute, iar in realizarea acestui deziderat Universitatea joaca un rol aparte.

In Occident este binecunoscut suportul profesional pe care mediul academic il poate oferi specialistilor din administratie si este timpul ca legatura dintre aceste doua planuri sa devina mult mai puternica si la noi”, a declarat Ion Dumitrel, presedintele Consiliului judetean Alba.

Integral la alba-new.info