PPF Investments, o companie internationala privata de investitii financiare, cu operatiuni in Europa Centrala si de Est a lansat o oferta pentru achizitionarea pachetului integral al actiunilor Bancii Romexterra.

Compania ofera opt lei pentru fiecare actiune emisa de banca Romexterra. Procesul de colectare a actiunilor a inceput pe 21 septembrie, iar oferta este valabila pana pe 6 octombrie, la ora 18.00. Pretul brut oferit de PPF Investments pentru fiecare actiune emisa de Romexterra este de opt lei.

Procesul de colectare a actiunilor de la actionarii Romexterra se face prin intermediul sucursalelor bancii Raiffeisen Bank S.A. din opt orase, printre care se afla si Sibiu si Medias.

Conducerea PPF Investments da asigurari ca dividentele pentru anul 2006 aferente actiunilor vandute vor fi platite conform prevederilor legii romane. “Suntem interesati de piata bancara din Romania pentru potentialul sau de crestere deosebit, pentru marimea ei dar si in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste Romexterra, o consideram a fi cea mai buna oportunitate de a achizitiona o pozitie influenta intr-o banca mica dar care este si foarte dinamica. Romexterra se potriveste ca o manusa pentru strategia noastra din Sud Estul Europei”, a declarat Michal Susak, chief executive officer al PPF Investments.

Actionarii persoane fizice interesati sa vanda actiuni trebuie sa prezinte mai multe documente: extrasul de cont ce indica numarul de actiuni detinute, emis de Romexterra, precum si copia cartii de identitate.

In cazul in care actionarul este reprezentat de un delegat, este necesara o copie legalizata a extrasului de cont, precum si o copie dupa cartea de identitate a actionarului si a delegatului acestuia.

Firmele care vand actiuni Romexterra la centrele de colectare ale PPF Investments au nevoie, printre altele, de copia certificatului de inmatriculare, de certificat constatator eliberat de Registrul Comertului (nu mai vechi de 15 zile), de aprobare in original emisa de organul statutar al actionarului (prin care vanzarea actiunii este aprobata si delegatul este mandatat sa implementeze decizia actionarului) si de o copie certificata a actului constitutiv impreuna cu toate actele aditionale.

PPF Investements a investit 600 milioane de dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

Demera Investments a oferit 6 lei

Consiliul Concurentei a anuntat miercuri ca analizeaza preluarea Romexterra Bank de catre banca ungara MKB, care este detinuta de grupul german BayernLB. MKB a anuntat saptamana trecuta ca si-a asigurat cel putin 50 la suta plus o actiune din Romexterra, dupa lansarea unei oferte de preluare de catre Demera Investments, o companie cipriota, care ar urma sa transfere actiunile grupului ungar.

Demera plateste sase lei pentru o actiune Romexterra, oferta incheindu-se azi. La acest pret, inseamna ca MKB plateste pentru preluarea pachetului de minim 51% din titlurile Romexterra aproximativ 40,64 milioane de euro.