Moda care “circula” printre artisti este nu doar de a scoate bani din albume si concerte, ci de a se implica in cat mai multe activitati si chiar de a demara propriile afaceri. Astfel buzunarul se ingroasa din activitatile extra-profesionale, dar depinde foarte mult si de tipul de afacere pe care artistii il promoveaza.

Ca e vorba de case proprii de productie, de sitcomuri - care, de altfel, sunt foarte la moda - fundatii umanitare sau diferite magazine, artistii nu inceteaza sa ne uimeasca. Cel mai recent anunt a fost facut de solista trupei Etnic, Betty, si de una dintre membrele formatiei Hora, care vor sa-si deschida magazine de haine.

La acest capitol nu lipsesc nici trupele ardelene, care pe langa activitatea scenica sunt implicate in diferite proiecte.

Asociatie culturala

Pe langa activitatea artistica pe care o desfasoara, trupa Hara are si o asociatie culturala prin intermediul careia deruleaza activitati caritabile, organizeaza concerte sau ofera impresariat artistic.

“Avem o asociatie culturala care ne poarta numele si prin intermediul careia desfasuram diverse activitati: de la evenimente caritabile, proiecte culturale si organizarea de concerte, pana la activitati de impresariat. Intr-un fel, activitatea artistica se combina cu cea din cadrul asociatiei.

Prin ea am derulat programul «SOS satele copiilor» si chiar proiectul Interetnik, ce cuprinde concerte in zonele cu diferite etnii. Asociatia exista pe piata din luna aprilie a acestui an”, ne-a declarat Flavius Buzila, liderul trupei Hara.

“Dansez pentru tine”

Artista clujeana Cristina Rus nu se bucura de succes doar in cariera solo, ci si in cadrul proiectului pe care il desfasoara cu PRO TV.

“Eu nu am nici o fundatie sau vreun magazin deschis. Singura activitate pe care am desfasurat-o a fost cea cu “Dansez pentru tine”, care s-a bucurat de un real succes, lucru care ma bucura foarte mult. A fost o experienta foarte frumoasa, pe care nu o voi uita. In rest, ma ocup de cariera muzicala.

Muzica e viata mea si asta ma intereseaza cel mai mult in acest moment. Cariera solo, concertele si fanii pe care sper sa-i bucur cu piesele mele”, ne-a marturisit frumoasa blonda.

Scena cu lumini

Baietii de la Voltaj sunt recunoscuti pentru activitatile caritabile la care participa si pe care le sustin. Pe langa acestea, o sursa de venit o reprezinta scena pe care o inchiriaza, pentru diferite evenimente. “Noi avem o scena cu instalatii, lumini, pe care o inchiriem la diferite evenimente. Alte afaceri nu exista”, a precizat liderul Voltaj, Calin Goia.

Cat despre magazinul virtual disponibil pe site-ul oficial al trupei, solistul a tinut sa precizeze ca acela este pentru fani si nu pentru profit. “Magazinul online nu poate fi pus in discutie. Produsele sunt pentru fani, pentru cei care ne iubesc muzica.

Nici nu se pune vorba de profit, e adevarat ca investim foarte mult in aceste produse si speram ca fanii sa se bucure de ele”, a mai spus Goia.

Sitcom si casa de productie

Baietilor de la CaSSa Loco le merge foarte bine atat in plan profesional cat si in activitatile adiacente. Cunoscuti publicului datorita stilului nonconformist pe care il abordeaza, baietii au fost imaginea a numeroase firme.

Cariera in televiziune a celor de la CaSSa Loco a luat amploare odata cu serialul CaSSa Loco, difuzat in perioada aprilie - iunie dupa o idee originala CaSSa Loco, care a avut 14 episoade si care este primul sitcom pentru tineret din Romania.

Un lucru important a fost faptul ca pe langa publicul clasic CaSSa Loco, serialul s-a bucurat de un succes apreciabil si in randul altor categorii de varsta sau sociale. Mai mult, membrii trupei au lansat de curand primul artist produs de ei si semnat de Media Services.

Baietii au declarat ca l-au ales pe Mickey pentru ca “e omul nostru! Il stim de mic, e bistritean de-al nostru, dar cel mai important lucru pentru ca are o voce, un timbru vocal extraordinar! Il veti recunoaste foarte usor! O sa va placa, garantam pentru el!”. Mickey, artistul “produs” de nonconformistii de la CaSSa Loco, da un alt sound hip-hop-ului romanesc.

Doar muzica

Spre deosebire de colegii de breasla care mai au si alte indeletniciri in afara de muzica, membrii Gina Pop Band se axeaza doar pe cariera muzicala. Iar cel mai recent succes inregistrat la capitolul “extraprofesionale” este faptul ca fiul solistei Gina Pop, care face parte din trupa, a intrat al treilea la Conservator, Sectia jazz.

“Noi ne ocupam doar de muzica, e singura noastra sursa de venit si totodata cea mai mare bucurie a noastra. Nu oricine are sansa de a canta”, a conchis Gina Pop.