Directoarea Liceului Teoretic “Gelu Voievod” din comuna clujeana Gilau este acuzata ca isi lucreaza pamantul cu ajutorul elevilor.

Titiana Zlatior, inspector scolar general in Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, a declarat ca acuzatiile vin ca urmare a sesizarilor unor cetateni din comuna. Elevii de la unitatea scolara din comuna Gilau sustin ca directoarea ii obliga dupa cursuri, sa o ajute la muncile agricole.

“Desi profesoara s-ar fi putut apara afirmand ca elevii sunt in practica, acest lucru este imposibil, deoarece graficul pentru practica nici nu fusese elaborat, iar elevii se aflau intr-adevar la munca in folosul directoarei”, a adaugat Zlatior.

Inspectorul scolar general apreciaza acest caz drept un abuz inadmisibil si a precizat ca reprezentantii Inspectoratului Scolar urmau sa se deplaseze ieri la liceul din Gilau pentru a analiza situatia si a decide o sanctiune pe cale legala.

Titiana Zlatior a declarat ca a fost informat si Ministerul Educatiei, a fost trimisa o sesizare si la cabinetul ministrului Mihail Hardau, urmand sa se ia o decizie in cazul profesoarei.